Hoe uw fiduciaire efficiënt beheren?

De toekomstige rol van de accountant

13 november 2017

Vergeet het stereotiepe beeld van de wereldvreemde boekhouder die zich alleen hoeft te bekommeren om cijfers en zijn rekenmachine. Tegenwoordig moet een accountant veel meer kunnen. Klanten verwachten dat hun accountant zo een goed zicht heeft op hun bedrijfsvoering dat hij hen ook advies en ondersteuning kan bieden. Is de boekhouder 2.0 geboren?

Gewijzigd takenpakket

Commerciële vaardigheden, een vlotte communicatiestijl en financiële adviesverlening... Het zijn maar enkele zaken die klanten tegenwoordig van hun accountant verwachten. Voeg daar nog de expertise inzake rapportering, forecasting en risk management aan toe en we komen tot het takenpakket van de boekhouder 2.0. 

Is de accountant wel klaar om die extra dienstverlening op zich te nemen? Is daar wel tijd voor? Het antwoord hangt in grote mate af van de software die accountants gebruiken. Heel wat administratieve taken en rekenwerk kunnen namelijk al overgenomen worden door software. Dat geeft de accountant extra ruimte om te focussen op het adviseren van zijn klanten. 

De accountant als consultant

De boekhouder 2.0 zal dus steeds vaker als raadgever moeten optreden voor zijn klanten. Die evolutie is niet tegen te houden. Accountants lijken dat echter niet erg te vinden. Uit een onderzoek van Sage bij 700 accountants blijkt zelfs dat 24,6% van de ondervraagden het geven van strategisch advies als het leukste deel van de job beschouwt.


Ontvang meer business advies

Indien u meer business advies en informatie wenst te ontvangen, schrijf u dan in op onze nieuwsbrief.

*
*
*
*
Hoeveel werknemers telt uw onderneming?
*

Gratis gids over de digitale hervorming van boekhouder

De toenemende digitalisering van bedrijven betreft de boekhouder. Hij ligt namelijk aan de basis van de ondernemingsstrategie. Ontdek wat er verandert.
Download uw gids

De software voor boekhouders en accountants

  • Verbeter de relatie en communicatie tussen de klant en de fiduciaire
  • Optimaliseer uw werk
Meer informatie

Sage © Sage Software 2015 . Alle Rechten Voorbehouden