Uw onderneming ontwikkelen

Gids: 10 tips voor een beter tijdsbeheer

07 januari 2016

10 tips for effective time managementEen slecht tijdsbeheer is het zwakke punt van veel ondernemingen. In de haastige wereld waarin we tegenwoordig leven – e-mails die elke 10 seconden aankomen, de telefoon die niet stop met rinkelen en de talrijke vergaderingen – wordt nadenken over goed tijdsbeheer erg moeilijk.

Een recente studie van McKinsey heeft 1500 beheerders van ondernemingen uit de hele wereld ondervraagd over hun tijdsbeheer op het werk. De resultaten tonen dat slechts 9% van de deelnemers zich “erg tevreden” tonen over de verdeling van hun tijd op het werk.

Een efficiënt tijdsbeheer is de basis van een florerende onderneming. Een slecht beheer leidt tot tijdsverlies, maar ook tot geldverlies. De mogelijke gevolgen van een slecht tijdsbeheer zijn belangrijk: gemiste vervaldatums, financiële verliezen, verlies van werkgelegenheid. Al deze voorbeelden spreken dan nog niet eens van de fysieke en psychologische impact die een dergelijke situatie kan hebben op de werknemers.

Vul de onderstaande velden in om de gids te downloaden.

*
*
*
*
*

Complete pakketten om uw bedrijfsactiviteit in goede banen te leiden

Krachtiger, flexibeler en gebruiksvriendelijker dan een klassiek ERP-pakket, zullen onze Business Management Solutions al uw processen stroomlijnen en uw efficiëntie verhogen.
  • Van de boekhouding tot het commercieel beheer, zonder natuurlijk het beheer van de productie en de klantenrelaties te vergeten
  • Moduleerbare en aan uw reële behoeftes aanpasbare pakketten
  • Analytische hulpmiddelen om de evolutie van uw onderneming op te volgen
Meer informatie
Sage © Sage Software 2015 . Alle Rechten Voorbehouden