Uw onderneming ontwikkelen

3 tips om uw klantenrelaties te verbeteren en te stimuleren

10 februari 2016

De klantenrelatie is van het grootste belang voor de cijferberoepen. Het is zelfs zo dat dankzij een goede relatie met de klanten, een onderneming zich zal kunnen ontwikkelen, zal groeien en een vaste waarde in de beroepssector zal worden. Een goede klantenrelatie kan de factor zijn die de ene onderneming van de andere onderscheidt binnen een sector waarin de concurrentiedruk steeds groter wordt.

We geven u graag 3 tips voor het verbeteren en stimuleren van uw klantenrelaties:

 

1. Luister

Het eerste dat een klant van u verwacht is dat u naar hem luistert. Tegenwoordig wordt de wetgevingen meer en meer complex, evolueren de verwachtingen… Hierdoor zal de klant zich vaak verloren voelen in de dagelijkse stroom van nieuwe informatie die hij ontvangt.

Door uw klanten te informeren en te begeleiden bij het uitvoeren van hun dagelijkse taken, bouwt u een vertrouwensrelatie op. En een goede relatie met de klant is een duurzame relatie. Daarom is het uiterst belangrijk om de klantenrelatie een belangrijke rol binnen uw onderneming te laten spelen.

 

2. Bewijs uw productiviteit

Klantenbinding ontstaat door het vertrouwen dat uw klanten stellen in u als deskundige, maar ook in uw evolutie en reactiviteit. Daarom is het essentieel om zo snel en optimaal mogelijk te beantwoorden aan al hun vereisten en behoeften en hen op regelmatige basis te verrassen.

 
3. Bind uw klanten
De klant is het hart van uw onderneming. Het is dus onontbeerlijk dat hij trouw blijft aan uw onderneming en niet door de concurrentie verleid wordt. Wees actief in het behoud van uw klanten! De formule voor succes is de klant, laat hem dus niet vallen!

Ontvang meer business advies

Indien u meer business advies en informatie wenst te ontvangen, schrijf u dan in op onze nieuwsbrief.

*
*
*
*
Hoeveel werknemers telt uw onderneming?
*

Gratis gids voor ondernemers

Een goed beheer van een onderneming vraagt voorbereiding. Een kort overzicht van de sleutelelementen voor succes, van de offerte tot het beheer van wanbetalingen.
Download uw gids

Beheer uw klantenrelaties optimaal

Met Sage CRM blijft u in verbinding met uw klanten, leert u hen beter kennen en kan u aan al hun verwachtingen beantwoorden.
  • Meet de tevredenheid van uw klanten
  • Volg uw klanten op sociale netwerken
  • Creëer een knowledgebase met alle oplossingen voor terugkerende problemen
Meer informatie
Sage © Sage Software 2015 . Alle Rechten Voorbehouden