Uw onderneming ontwikkelen

De productiviteit van uw medewerkers een boost geven? Vijf tips!

25 september 2017

Het is een cliché, maar het succes van bedrijven hangt vaak af van de sterkte van zijn medewerkers. Daarom is het belangrijk om te investeren in uw werknemers. We geven u vijf tips mee om de productiviteit van uw medewerkers de hoogte in te jagen.

 

Communiceer duidelijk en frequent

Uit een studie van McKinsey blijkt dat medewerkers op kantoor bijna 20 procent van hun tijd spenderen aan het verzamelen van interne informatie of het aansporen van collega's om hen te helpen met bepaalde taken. Een betere communicatie van de werkgever richting de werknemer kan de productiviteit met 20 tot 25 procent laten stijgen. Gebruik bijvoorbeeld een intern sociaal medium en stuur nieuwsbrieven uit die je medewerkers van de nodige updates voorzien.

 

Zorg ervoor dat medewerkers betrokken blijven

Wanneer medewerkers geen voeling meer hebben met de algemene doelstellingen van het bedrijf, kan er een gevoel van onverschilligheid opborrelen. Het is uw verantwoordelijkheid om uw medewerkers, die vaak achter hun computerscherm zitten, af en toe eens extra te prikkelen. Neem hen mee naar een belangrijke conferentie of organiseer eens een drink na het werk. Zo zorg je voor een hechter team, wat de productiviteit ten goede komt.

 

Betaal hen juist en op tijd

Het klinkt voor de hand liggend, maar de medewerkers op tijd betalen, blijkt voor sommige werkgevers niet altijd eenvoudig. Nochtans kan het herhaaldelijk te laat ontvangen van de lonen voor heel wat ontevredenheid zorgen.

 

Geef medewerkers erkenning

Onderzoek toont aan dat erkenning een zeer grote impact heeft op de productiviteit van uw medewerkers. In die mate zelfs dat werknemers tot 32 procent productiever werken wanneer ze aanvoelen dat hun inspanningen gewaardeerd worden. Laat de prestaties van uw werknemers dan ook niet ongemerkt voorbijgaan. Toon regelmatig dat hun werk wel degelijk geapprecieerd wordt.

 

Work-life-balans

Kern van het verhaal? Werknemers moeten zich goed voelen op hun werk. Dat is namelijk wat rechtstreeks tot productiever werken leidt. Waak dan ook over een goede work-life-balans bij uw werknemers. Een burn-out is namelijk het laatste waar zowel de werkgever als de werknemer baat bij hebben. Geef werknemers de kans om er regelmatig tussenuit te knijpen en tijd te spenderen met hun naaste omgeving. U zult het zien: wanneer ze terugkomen, zijn ze eens zo gemotiveerd en productief.


Ontvang meer business advies

Indien u meer business advies en informatie wenst te ontvangen, schrijf u dan in op onze nieuwsbrief.

*
*
*
*
Hoeveel werknemers telt uw onderneming?
*

Gratis gids voor het controleren van uw uitgaven

Krijg uw uitgaven snel weer onder controle en vermijd alle obstakels om van uw bedrijf een bloeiende onderneming te maken.
Download uw gids

Verhoog uw reactiviteit, productiviteit en traceerbaarheid

Met Sage 100c Productiebeheer kan u uw technische gegevens beheren, uw productieorders plannen, uw productie opvolgen en uw productiekosten nagaan.
  • Beheer van de volledige productiecyclus, van bestelling tot levering
  • Optimalisering van de voorraad en het materiaal
  • Efficiënt beheer van de productieketen en technische gegevens

 

Meer informatie

 

Sage © Sage Software 2015 . Alle Rechten Voorbehouden