Uw onderneming ontwikkelen

6 dagelijkse uitdagingen voor kmo’s

Uw kmo gaat elke dag alle uitdagingen aan om de doelstellingen te bereiken…

11 augustus 2016

1. Activiteitenbeheer en voorspelling van de verkoop

Bedrijven die veel aandacht schenken aan hun verkoopverwachtingen zien hun verkoopcijfer sneller dan gemiddeld toenemen.

U moet de belangrijkste stappen in het verkoopproces kunnen bepalen en de indicatoren en sleutelgegevens in een grafische en dynamische boordtabel kunnen plaatsen. Deze tabel zal als leidraad dienen en de verwachtingen betrouwbaar weergeven.

De ontwikkeling van een beheersstrategie voor de handelsprestaties is enkel mogelijk dankzij beheersoplossingen die in staat zijn om alle aankoop- en verkoopactiviteiten te beheren en die beschikken over plannings-, simulatie-, analyse- en rapporteringstools.

Deze tools moeten de commerciële medewerkers een rechtstreekse toegang bieden tot gegevens zodat zij de evoluties in real time kunnen opvolgen.

 

2. Kostenbeheersing

De uitrusting van de verkoopteams, de koppeling van het verkoop- en marketing team met onderling communicerende IT-tools, de opvolging van de activiteiten, de inzet op verkoop met toegevoegde waarde, de versterking van de klantenrelatie, etc.

Doelgerichte strategieën en een krachtige beheerstool helpen de kosten beter te beheersen en zorgen voor een efficiëntere werkwijze.

De beheerstool moet flexibel zijn en zich kunnen aanpassen aan de behoeften van uw bedrijf.

 

3. Zichtbaarheid van de voorraad

Het real time beheer van de logistieke stroom is essentieel voor een goed beheer van de voorraad.

Dankzij een goed beheer van de voorraad en bevoorrading, kan u de aankoopkosten aanzienlijk verlagen.

Dit betekent dat u een betrouwbare inschatting moet maken van de verkoop, dat u een unieke verzameling aan gegevens moet aanmaken en dat u moet beschikken over allesomvattende IT-tools die eenvoudig te implementeren en te gebruiken zijn.

 

4. Betere klantentrouw en -tevredenheid

Een klant behouden kost 5 tot 10 keer minder dan een nieuwe klant aantrekken.

De commercieel directeur moet dus hoofdzakelijk inzetten op klantentrouw. Bedrijven moeten hun klanten kennen om hen niet te verliezen. Een uitstekende kennis over de klant zorgt er namelijk voor dat bedrijven diensten kunnen aanbieden aan de klanten die het best voldoen aan hun behoeften en hen een meerwaarde bieden.

Het zijn de beheers- en geïntegreerde CRM-oplossingen die zo’n allesomvattende visie kunnen bieden.

 

5. Prospectie ter ontwikkeling

Prospectie betekent het beheersen van informatie.

Noodzakelijk is een uitgebreide kennis van de markt, de analyse van de vraag, het meten van de invloed van een campagne en de opvolging van prospecten, het inwinnen en samenvoegen van informatie verschaft door sales medewerkers op verplaatsing, de ontwikkeling van strategieën en actieplannen, etc.

Prospectie is pas efficiënt als ze methodisch gebeurt en gebruik maakt van beheers- en analysetools, van middelen voor bedrijfsvoorzieningen en van kruiscontrole van gegevens.

 

6. Flexibele verkoopteams

Commerciële medewerkers moeten onder meer informatie over hun klanten kunnen opzoeken, de voorraadstatus kunnen raadplegen en rechtstreeks bestellingen kunnen ingeven, ook wanneer ze bij de klanten thuis en dus op verplaatsing zijn. Om zo reactief en productief mogelijk te zijn, moeten ze beschikken over beheerstools die aangepast zijn aan hun mobiliteit en die hen toelaten om zich vooral te focussen op de verkoop.

Ontvang meer business advies

Indien u meer business advies en informatie wenst te ontvangen, schrijf u dan in op onze nieuwsbrief.

*
*
*
*
Hoeveel werknemers telt uw onderneming?
*

Gratis gids voor het controleren van uw uitgaven

Krijg uw uitgaven snel weer onder controle en vermijd alle obstakels om van uw bedrijf een bloeiende onderneming te maken.
Download uw gids

Complete pakketten om uw bedrijfsactiviteit in goede banen te leiden

Krachtiger, flexibeler en gebruiksvriendelijker dan een klassiek ERP-pakket, zullen onze Business Management Solutions al uw processen stroomlijnen en uw efficiëntie verhogen.
  • Van de boekhouding tot het commercieel beheer, zonder natuurlijk het beheer van de productie en de klantenrelaties te vergeten
  • Moduleerbare en aan uw reële behoeftes aanpasbare pakketten
  • Analytische hulpmiddelen om de evolutie van uw onderneming op te volgen
Meer informatie
Sage © Sage Software 2015 . Alle Rechten Voorbehouden