Uw onderneming ontwikkelen

Zes tips om uw bedrijf voor te bereiden op de kerstvakantie

14 december 2018

Sluit u de deuren van uw bedrijf tussen kerst en nieuwjaar en wilt u genieten van een zorgeloze vakantie? Dan bent u maar beter goed voorbereid. Of zijn de laatste weken van het jaar voor u net een piekperiode? We geven u zes tips mee die u zullen helpen bij het voorbereiden van de kerstvakantie.

1. Verwittig uw klanten

Zorg ervoor dat uw klanten weten dat uw bedrijf gesloten is. Verwittig hen niet de dag op voorhand. U moet uw klanten de kans geven om zich hierop voor te bereiden.

2. Denk aan uw leveranciers

Heel wat bedrijven werken met vaste leveranciers of partners. Laat ook hen op tijd weten dat u tussen kerst en nieuwjaar niet aan het werk bent.

3. Communiceer duidelijk met uw medewerkers

Sluit u niet collectief? Maak dan goede afspraken met uw medewerkers. Zorg dat ze tijdig hun verlof aanvragen en koppel hier ook een deadline aan. Zo vermijdt u dat ze op het laatste moment nog vakantie aanvragen en dat u vervolgens met de gebakken peren zit.

4. Zorg eventueel voor tijdelijke arbeidskrachten

Zijn de laatste weken van het jaar net een piekperiode voor u en redt u het niet zonder extra arbeidskrachten? Vergeet dan niet om enkele tijdelijke werknemers in te schakelen. Indien nodig moet u ook tijd vrijmaken om hen de juiste opleiding te geven.

5. Verkoop uw laatste stock

Wilt u in 2019 wat meer plaats in uw magazijn en wacht u liever niet op de koopjesperiode in januari? U kunt er ook vroeger aan beginnen. Dan moet u zich wel aan enkele bijkomende regels houden. Een overzicht van die regels vindt u hier. (Vlaanderen: https://economie.fgov.be/nl/themas/verkoop/prijsbeleid/prijsverminderingen | Wallonië: https://economie.fgov.be/fr/themes/ventes/formes-de-vente/ventes-en-soldes)

6. Test de veiligheid

De kerstperiode is populair bij inbrekers. U wilt in januari echt niet terug gaan werken om dan te merken dat er ingebroken is. Kijk goed na of u alle deuren en ramen goed hebt afgesloten. Test zeker ook nog even uw alarm.

Ook uw online security moet gecheckt worden. Is uw IT-infrastructuur gewapend tegen cyberaanvallen en beschikt u over de nodige back-ups voor als er technisch iets fout gaat?


Ontvang meer business advies

Indien u meer business advies en informatie wenst te ontvangen, schrijf u dan in op onze nieuwsbrief.

*
*
*
*
Hoeveel werknemers telt uw onderneming?
*

Gratis gids voor het controleren van uw uitgaven

Krijg uw uitgaven snel weer onder controle en vermijd alle obstakels om van uw bedrijf een bloeiende onderneming te maken.
Download uw gids

Verhoog uw reactiviteit, productiviteit en traceerbaarheid

Met Sage 100c Productiebeheer kan u uw technische gegevens beheren, uw productieorders plannen, uw productie opvolgen en uw productiekosten nagaan.
  • Beheer van de volledige productiecyclus, van bestelling tot levering
  • Optimalisering van de voorraad en het materiaal
  • Efficiënt beheer van de productieketen en technische gegevens

 

Meer informatie

 

Sage © Sage Software 2015 . Alle Rechten Voorbehouden