Uw onderneming ontwikkelen

7 uitdagingen voor groeibedrijven

26 september 2018

Consistent en op een duurzame manier groeien is fundamenteel voor elk bedrijf. Maar uiteraard gaat die groei ook gepaard met enkele uitdagingen. We lijsten enkele van die uitdagingen op waarmee u mogelijk geconfronteerd wordt en geven enkele tips om deze tot een succesvol einde te brengen.

1. Meer personeel

Wilt u de druk op uw medewerkers beperken, dan is het aannemen van nieuwe mensen cruciaal wanneer uw bedrijf groeit.  Meer mensen betekent ook meer loonadministratie en het maakt het ook moeilijker om elke werknemer individueel te engageren. Denk daarom misschien eens aan een geautomatiseerde payrollsoftware of HR-software die u helpt om uw mensen tevreden te houden.

2. Klantenverwachtingen veranderen

Wanneer uw bedrijf groeit, dan betekent dit ook dat u meer klanten krijgt. Elk van die klanten heeft zijn eigen unieke noden en verwachtingen. Om aan die verwachtingen te voldoen moet u van elke klant exact weten wat ze precies willen. Dat betekent dat het verzamelen en analyseren van klantengegevens zeer belangrijk wordt. Daarnaast moet u erop toezien dat u blijft communiceren met elk van uw klanten.

3. Business intelligence

Uiteraard moet u weten wat uw klanten willen, maar u moet er ook op toezien dat u op de hoogte blijft van wat er binnen uw bedrijf verandert. In dit geval kunnen bedrijven beroep doen op business intelligence software om elke ontwikkeling in het bedrijf op de voet te volgen.

4. Supply chain

Wilt u de boel vlot draaiende houden, dan is de supply chain zeer belangrijk. Zonder een goed werkende supply chain wordt het zeer moeilijk om de verwachtingen van uw klanten in te lossen, zeker als u steeds meer klanten krijgt. Wat is dan het geheim voor een goed werkende supply chain? Eerst en vooral is het belangrijk om voldoende vooruit te kijken en goed in te schatten hoeveel werk er de komende periode op u afkomt en wat er nodig is om dat tot een goed einde te brengen. In dat opzicht is het ook aan te raden om een groot netwerk aan leveranciers op te bouwen. Op die manier is er altijd een alternatief voorhanden als een partner niet kan leveren wat u nodig heeft.

5. Nieuwe concurrenten

Wanneer u als bedrijf groeit, dan komt u automatisch in het vizier van andere bedrijven die de concurrentie met u willen aangaan. Daarom moet u een langetermijnstrategie ontwikkelen waarin u nadenkt over hoe u klanten kunt houden en voortdurend ook nieuwe klanten kunt binnenhalen, ongeacht wat de concurrentie doet. Uiteraard moet u rekening houden met uw concurrenten, maar het is minstens even belangrijk om te blijven focussen op de kwaliteit die u levert aan uw klanten.

6. Regeltjes

Hoe groter uw bedrijf wordt, hoe meer regeltjes er zijn waaraan u moet voldoen. Denk maar aan de GDPR-wetgeving die meer regels oplegt naargelang het aantal werknemers in dienst. Dat betekent ook dat u al uw werknemers goed moet informeren over de procedures die ze dienen te volgen om in orde te zijn met de wetgeving.

7. Trouw blijven aan uw bedrijfscultuur

Tussen al het groeien door is het belangrijk dat uw bedrijfscultuur niet al te veel verandert. De bedrijfscultuur is de verpersoonlijking van wie bij een bedrijf werkt en hoe ze tegenover hun job staan. Daarom is het belangrijk om uw werknemers te engageren en enthousiast te houden.


Ontvang meer business advies

Indien u meer business advies en informatie wenst te ontvangen, schrijf u dan in op onze nieuwsbrief.

*
*
*
*
Hoeveel werknemers telt uw onderneming?
*

Gratis gids voor het controleren van uw uitgaven

Krijg uw uitgaven snel weer onder controle en vermijd alle obstakels om van uw bedrijf een bloeiende onderneming te maken.
Download uw gids

Verhoog uw reactiviteit, productiviteit en traceerbaarheid

Met Sage 100c Productiebeheer kan u uw technische gegevens beheren, uw productieorders plannen, uw productie opvolgen en uw productiekosten nagaan.
  • Beheer van de volledige productiecyclus, van bestelling tot levering
  • Optimalisering van de voorraad en het materiaal
  • Efficiënt beheer van de productieketen en technische gegevens

 

Meer informatie

 

Sage © Sage Software 2015 . Alle Rechten Voorbehouden