Uw onderneming ontwikkelen

7 redenen om te kiezen voor een mobiel kantoor

29 november 2018

U vindt het belangrijk dat uw werknemers tevreden zijn? Op tijd betalen, een bonus en extralegale voordelen zijn een eerste stap in de goede richting. Hen de mogelijkheid bieden om te kunnen werken vanop eender welke locatie is tegenwoordig ook belangrijk.

De cloud heeft in dat opzicht voor een ware revolutie gezorgd. Medewerkers hoeven niet langer een hele dag aan hun bureau gekluisterd te zitten op kantoor. Een smartphone, tablet of laptop plus internet en heel wat medewerkers kunnen eender waar aan de slag.

In dit artikel geven we u 7 voorbeelden wanneer het handig is om te mogen werken waar u maar wenst. Het kan zowel voor uw werknemers als voor uw bedrijf een boost zijn.

1. Slecht weer

We zien het elk jaar opnieuw een paar keer gebeuren. Een dagje sneeuw en het hele land gaat plat. Werknemers proberen op hun werk te geraken om halverwege de dag te beseffen dat ze er nooit op tijd geraken. Niet alleen frustrerend, het is ook gevaarlijk want uw werknemers begeven zich letterlijk op glad ijs.

Wanneer uw werknemers gewoon thuis mogen werken, dan hoeven ze de strijd niet aan te gaan met de weerelementen. Zij tevreden en ook u tevreden, want het zal de productiviteit van uw bedrijf ten goede komen.

2. Trein- en busstakingen

Sommige van uw werknemers komen ongetwijfeld met het openbaar vervoer naar het werk. Helaas gebeurt het al eens dat de trein- of busmaatschappij beslist om te staken. Het gevolg? Werknemers geraken niet op het werk of komen halverwege hun traject gewoon vast te zitten. Werken ze dan niet beter ineens thuis?

3. Sportdag bijwonen

“Mama, papa, kom je kijken hoe ik vandaag de estafette ga winnen op onze sportdag?” Geen enkele ouder zegt graag nee tegen zijn of haar kind. Door medewerkers de kans te geven om zelf te kiezen wanneer ze werken, houdt u hen langer aan boord binnen uw bedrijf. Doktersafspraken, kinderen ophalen, sportdag bijwonen of iets anders? Het kan. Alleen moet de werkgever toelaten dat werknemers zelf bepalen waar en wanneer ze werken.

4. Puffen en blazen vermijden

Hartje zomer, meer dan 30 graden. Op dat moment zit niemand graag te puffen en te blazen op kantoor. Waarom niet iedereen meenemen naar het strand of het nabijgelegen park om daar gezellig te werken? Het kan een leuke manier zijn om iedereen van het mooie weer te laten genieten en hen tegelijk toch productiever te laten zijn dan op kantoor het geval was geweest

5. Sloop de silo’s

Werken de verschillende afdelingen binnen uw bedrijf op hun eigen eiland? Probeer dan eens om geen vaste plaatsen meer toe te wijzen op kantoor. Iedereen gaat gewoon zitten waar hij of zij op dat moment wil. Zo komen medewerkers meer in contact met collega’s van andere afdelingen. Ze zullen ervaringen met elkaar uitwisselen, waardoor nieuwe ideeën ontstaan om bepaalde zaken binnen het bedrijf te verbeteren. Goed voor u en motiverend voor uw medewerkers.

6. Verplaatsingen naar events

Zijn uw werknemers vaak onderweg naar een meeting of een werkgerelateerd event? Stimuleer hen dan om op weg naar hun bestemming ook te werken. In België is wifi op de trein helaas nog steeds een utopie maar offline aan een document of presentatie werken kan perfect.

7. Op wereldreis

Gaat een van uw medewerkers op wereldreis of verhuist hij of zij voorgoed naar de andere kant van de wereld? Geen probleem. Dankzij de cloud kan die werknemer perfect voor u blijven werken. Ze kunnen vanop afstand werken en meetings bijwonen via video conferencering. Één tip? Word niet te jaloers wanneer blijkt dat die persoon gewoon aan het zwembad zit te werken…


Ontvang meer business advies

Indien u meer business advies en informatie wenst te ontvangen, schrijf u dan in op onze nieuwsbrief.

*
*
*
*
Hoeveel werknemers telt uw onderneming?
*

Gratis gids voor het controleren van uw uitgaven

Krijg uw uitgaven snel weer onder controle en vermijd alle obstakels om van uw bedrijf een bloeiende onderneming te maken.
Download uw gids

Verhoog uw reactiviteit, productiviteit en traceerbaarheid

Met Sage 100c Productiebeheer kan u uw technische gegevens beheren, uw productieorders plannen, uw productie opvolgen en uw productiekosten nagaan.
  • Beheer van de volledige productiecyclus, van bestelling tot levering
  • Optimalisering van de voorraad en het materiaal
  • Efficiënt beheer van de productieketen en technische gegevens

 

Meer informatie

 

Sage © Sage Software 2015 . Alle Rechten Voorbehouden