Uw onderneming ontwikkelen

9 tips om de interne samenwerking te bevorderen

26 september 2018

Ooit al eens meegemaakt dat werknemers binnen hetzelfde bedrijf misnoegd zijn omdat ze het gevoel hebben dat de collega’s van een andere afdeling niet dezelfde regels respecteren? Het gevoel dat niet iedereen zich inzet voor een en hetzelfde doel en dat niet iedereen in hetzelfde team zit? U bent niet alleen, het komt vaker voor dan u denkt.

Nochtans zorgt de digitale transformatie en de toenemende internationalisering van bedrijven ervoor dat de samenwerking over verschillende afdelingen heen belangrijker is geworden. Maar hoe slaagt u erin die samenwerking te bevorderen?

Krijg iedereen aan dezelfde kant

Kies eerst een gemeenschappelijke doelstelling die u als bedrijf wenst te bereiken. Daarna moet u ervoor zorgen dat iedereen beseft hoe belangrijk die doelstelling is voor uw bedrijf. Eens iedereen weet wat het streefdoel is, dan is het nog een kwestie van iedereen te betrekken en ervoor te zorgen dat elke medewerker duidelijk weet welke rol hij of zij daarin speelt en waarom die rol zo belangrijk is.

Open communicatie

Een gebrek aan communicatie is heel vaak de oorzaak van een verstoorde samenwerking. Communiceren is een van de eenvoudigste manieren om de transparantie, de betrokkenheid en de appreciatie binnen een team te verhogen. Zorg er dan ook voor dat u binnen uw bedrijf communiceert over de afdelingen heen. Deel bijvoorbeeld iets wat een bepaalde afdeling bereikt heeft met alle werknemers. Zo beseffen de werknemers dat het werk van elke afdeling noodzakelijk is om een gemeenschappelijk doel te bereiken. Wanneer u niet duidelijk kunt maken dat elke afdeling de andere afdelingen nodig heeft, dan zal er nooit efficiënt worden samengewerkt.

Wees transparant vanuit het management

Inderdaad, we zijn opnieuw bij communicatie aanbeland. Het management moet het durven toegeven als ze een fout hebben gemaakt. Het toont aan dat ook de leidende figuren binnen een bedrijf maar mensen zijn en dat zorgt voor meer appreciatie bij de werknemers, wat dan weer de samenwerking bevordert.

Empathie en begrip

Empathisch vermogen kunt u natuurlijk niet aanleren als werkgever. Maar u kunt er wel voor zorgen dat werknemers elkaar persoonlijker leren kennen, wat voor een beter onderling begrip zorgt. Af en toe eens een drink organiseren na het werk kan al voldoende zijn. Wie zijn collega’s beter kent, is sneller geneigd om even te helpen wanneer het nodig is.

Geef het goede voorbeeld

U kunt moeilijk iets vragen van een collega wat u zelf niet doet. Indien u zelf niet transparant communiceert of opbouwende feedback kunt geven aan een collega, dan kunt u er prat op gaan dat u een koekje van eigen deeg krijgt. Het goede voorbeeld geven is dan ook de sleutel tot een aangename samenwerking.

Moedig feedback aan

Wat gaat er boven een goede samenwerking? Een bedrijfscultuur waar medewerkers aangemoedigd worden om hun mening te geven en eens durven te falen. Waarom? Omdat de beste ideeën vaak ontspruiten wanneer mensen iets nieuws proberen, erop vertrouwend dat ze mogen falen. Zie er dan ook op toe dat u medewerkers aanmoedigt om iets te durven proberen.

Stimuleer de samenwerking

Soms heeft iemand het razend druk terwijl een collega misschien net wat tijd over heeft. Waarom niet elke week even kort samenzitten om de workload te bespreken? Zo kan een werknemer die het iets minder druk heeft een collega helpen. Het stimuleert de onderlinge samenwerking en het groepsgevoel.

Deel technologie en informatie

Wanneer uw verschillende teams geen weet hebben van of geen toegang hebben tot dezelfde informatie en technologie binnen een bedrijf, dan is de kans groot dat er wrevel ontstaat. Hier komen we terug op de transparantie waar we het al over hadden. Kies voor een open communicatie en zorg ervoor dat iedereen over een en dezelfde informatie en technologie beschikt.

Weet wat andere afdelingen doen

Wanneer we weten wat de medewerkers van een andere afdeling nu precies doen en hoe dit bijdraagt aan het gemeenschappelijke doel, dan helpt ons dit om het hele bedrijfsproces meer te appreciëren. Even een dagje proefdraaien bij een andere afdeling kan dan ook een stimulerend effect hebben met het oog op de interne samenwerking.


Ontvang meer business advies

Indien u meer business advies en informatie wenst te ontvangen, schrijf u dan in op onze nieuwsbrief.

*
*
*
*
Hoeveel werknemers telt uw onderneming?
*

Gratis gids voor het controleren van uw uitgaven

Krijg uw uitgaven snel weer onder controle en vermijd alle obstakels om van uw bedrijf een bloeiende onderneming te maken.
Download uw gids

Verhoog uw reactiviteit, productiviteit en traceerbaarheid

Met Sage 100c Productiebeheer kan u uw technische gegevens beheren, uw productieorders plannen, uw productie opvolgen en uw productiekosten nagaan.
  • Beheer van de volledige productiecyclus, van bestelling tot levering
  • Optimalisering van de voorraad en het materiaal
  • Efficiënt beheer van de productieketen en technische gegevens

 

Meer informatie

 

Sage © Sage Software 2015 . Alle Rechten Voorbehouden