Uw onderneming ontwikkelen

Artificiële intelligentie in 2019

18 februari 2019

Om te begrijpen hoe grote bedrijven kunnen profiteren van Artificiële Intelligentie (AI) moeten we eerst wat dieper ingaan op wat AI precies inhoudt. Waarom wordt hier zo vaak over gesproken?

Artificiële intelligentie in bedrijven

Bedrijven zijn steeds meer op zoek naar technologieën die de productiviteit kunnen verhogen. Dat zet leveranciers van bedrijfssoftware er natuurlijk toe aan om dit op te nemen in hun productstrategie.

Tegen 2020 verwachten Gartner-analisten dat AI alomtegenwoordig zal zijn in nagenoeg alle nieuwe producten en diensten. Volgens een marktonderzoek van Tractica omtrent AI zal de wereldwijde omzet in 2025 bijna 60 miljard dollar bedragen.

Gartner definieert kunstmatige intelligentie als een technologie die menselijke activiteiten probeert na te bootsen. Ze is in staat om te leren, haar eigen conclusies te trekken, heeft de neiging complexe inhoud te begrijpen, natuurlijke dialogen aan te knopen, menselijke cognitieve prestaties te verbeteren of mensen te vervangen bij het uitvoeren van taken die niet aan routine gebonden zijn.

Het grootste deel van de inkomsten zal gegenereerd worden door de bedrijfsapplicaties. Vooral op het vlak van beeldherkenning, objectidentificatie, -detectie, -classificatie en het automatisch opslaan van geofysische kenmerken zijn er heel wat mogelijkheden. Er zijn een aantal factoren die het toenemend succes van AI in de bedrijfswereld verklaren:

  • AI-platformen zoals Amazon Machine Learning en Google TensorFlow maken AI-technologie toegankelijk. Daardoor hebben bedrijven niet langer nood aan een team data scientists om AI te implementeren en er hun data op af te stemmen.
  • Steeds meer bedrijven uit verschillende sectoren zien in dat AI-gedreven innovaties voor een kentering kunnen zorgen, vooral in de manier van werken.
  • Durfkapitaalbedrijven en angel investors investeren fors in AI-startups.


Ontvang meer business advies

Indien u meer business advies en informatie wenst te ontvangen, schrijf u dan in op onze nieuwsbrief.

*
*
*
*
Hoeveel werknemers telt uw onderneming?
*

Gratis gids over de elektronische facturatie

Wil u zelf beginnen met elektronische facturatie, maar u weet niet hoe? Sage begeleidt u in 6 stappen.
Download uw gids

Complete pakketten om uw bedrijfsactiviteit in goede banen te leiden

Krachtiger, flexibeler en gebruiksvriendelijker dan een klassiek ERP-pakket, zullen onze Business Management Solutions al uw processen stroomlijnen en uw efficiëntie verhogen.
  • Van de boekhouding tot het commercieel beheer, zonder natuurlijk het beheer van de productie en de klantenrelaties te vergeten
  • Moduleerbare en aan uw reële behoeftes aanpasbare pakketten
  • Analytische hulpmiddelen om de evolutie van uw onderneming op te volgen
Meer informatie
Sage © Sage Software 2015 . Alle Rechten Voorbehouden