Uw onderneming ontwikkelen

AI: de troeven van machine learning

12 oktober 2018

AI: de troeven van machine learning

Software, databases, robots, data mining… Artificiële intelligentie zal binnenkort alomtegenwoordig zijn en ook in de bedrijfswereld zullen ze daarvan profiteren. De autodidactische mogelijkheden van AI bieden een enorm potentieel inzake besluitvorming, het personaliseren van de klantenrelaties of het opsporen van problemen of beveiligingsfouten.

AI is aan het boomen en dat zal in de toekomst alleen maar toenemen. Volgens Gartner zal AI binnen de drie tot vijf jaar in 50 procent van de analytische toepassingen verwerkt zijn. De rekenkracht van servers wordt almaar groter waardoor ook steeds grotere hoeveelheden data verwerkt kunnen worden. Dat maakt het mogelijk om complexe bedrijfsproblemen efficiënter aan te pakken of om pakweg de HR- of IT-afdeling te ondersteunen. Om deze uitdagingen aan te gaan, zal AI voor een groot stuk vertrouwen op zijn autodidactisch vermogen.

Slimme netwerken

Dankzij AI zullen chatbots of virtuele assistenten niet langer ondersteund moeten worden door een medewerker om bepaalde taken uit te voeren. Als ze het antwoord niet vinden in de data waarop ze zich beroepen, zullen ze één keer een vraag stellen om vervolgens opnieuw autonoom te kunnen handelen.

Hetzelfde geldt voor industriële IoT-netwerken. Een werktuigmachine maakt de juiste keuzes op het juiste moment, terwijl een kwalitatief of kwantitatief meetinstrument de aanbevolen handelingen suggereert. Machine learning zal ook een grote invloed hebben op IT-beveiliging. Door de complexiteit en diversiteit van cyberaanvallen, moeten bedrijven een groot deel van hun IT-beveiliging automatiseren, zodat de IT-medewerkers zich ten volle kunnen concentreren op de hardnekkigste aanvallen.

Slimme netwerken zullen in staat zijn om continu alle data en elk stukje infrastructuur van het bedrijf te scannen. De netwerken zullen autonomer en sneller reageren. Zo kunnen ze zichzelf beschermen tegen cyberaanvallen en zullen ze preventieve maatregelen nemen om ongewenste infiltraties te voorkomen.

Autonomie tot op een bepaalde hoogte

De AI-technologie zal CIO’s dwingen om ervoor te zorgen dat hun IT-infrastructuur uitermate veilig is. Het zal ook noodzakelijk zijn om een wettelijk kader te creëren – bijvoorbeeld omtrent de bescherming van persoonsgegevens –  die bepaalt in welke mate er autonomie wordt verleend aan AI-systemen.

Daarnaast zal het vermogen van de apparaten om de juiste antwoorden te verstrekken alleen worden geoptimaliseerd als de data-architectuur wordt ontworpen in functie van de grote volumes realtime data. Door de ontwikkeling van AI zal de CIO ook de taak op zich moeten nemen om de AI best practices op te volgen en die te implementeren in het bedrijf waar hij of zij werkzaam is. Op die manier kunnen CIO’s een erg belangrijke schakel worden in het verhogen van de productiviteit.


Ontvang meer business advies

Indien u meer business advies en informatie wenst te ontvangen, schrijf u dan in op onze nieuwsbrief.

*
*
*
*
Hoeveel werknemers telt uw onderneming?
*

Gratis gids voor ondernemers

Een goed beheer van een onderneming vraagt voorbereiding. Een kort overzicht van de sleutelelementen voor succes, van de offerte tot het beheer van wanbetalingen.
Download uw gids

Verhoog uw verkopen

Het pakket Sage CRM helpt u de commerciële performantie van uw onderneming te verhogen, nieuwe klanten te vinden en duurzame en winstgevende relaties op te bouwen.
  • Stel een duidelijk en efficiënt klantenbestand op
  • Blijf steeds in verbinding met uw klanten dankzij de synchronisatie met andere pakketten en sociale media
  • Bindt u klanten door efficiënt gevoerde marketingcampagnes
Meer informatie
Sage © Sage Software 2015 . Alle Rechten Voorbehouden