Uw onderneming ontwikkelen

2018: van gesprekken over AI naar concrete actie

17 januari 2018

In 2017 brak Artificiële Intelligentie (AI) helemaal door. Gebruikers beginnen te beseffen welke gevolgen AI-gestuurde applicaties hebben op hun dagelijkse digitale leven. Gesterkt door deze vooruitgang, zal AI in 2018 zijn doorbraak bij het brede publiek verderzetten. Toch moet er nog veel gebeuren, want voor velen blijven de mechanismen en het besluitvormingsproces achter deze revolutionaire technologieën een mysterie.

 

Kriti Sharma, VP Artificial Intelligence bij Sage in het Verenigd Koninkrijk,  is ervan overtuigd dat 2018 het jaar wordt van de concrete actie. De leiders van de sector zullen vanaf nu de nadruk leggen op de inzet van AI-technologieën om de dringendste zakelijke en maatschappelijke problemen aan te pakken, op de democratisering van tools voor de ontwikkeling van AI, op de introductie van zelfregulerende strategieën en op efficiënte communicatie van het ongeëvenaarde potentieel van AI naar de consument. Kriti geeft haar kijk op AI in 2018.

 

1. Menselijke AI zal langzaam verdwijnen

 

In 2018 zal de AI-sector gelukkig afstand beginnen nemen van het ontwikkelen van technologieën die menselijke verschijningsvormen aannemen. AI een meer menselijk gelaat en gedrag geven, belemmert uiteindelijk echte vooruitgang. Getuige hiervan is Sophia de Robot.

 

Ingenieurs en ontwikkelaars die gespecialiseerd zijn in AI zullen zich focussen op AI-systemen op basis van algoritmes die reageren, beslissingen nemen en communiceren op een menselijke manier. We zullen getuige zijn van een uitgesproken verschuiving in de sector: AI zal steeds meer geïntegreerd raken op platformen en technologieën die mensen gebruiken om openbare archieven te doorzoeken, hun mening te geven, hun financiën te beheren en te leren.

 

2. Prioriteit nummer 1: strategische wereldproblemen oplossen

 

In 2018 zal de sector AI-systemen beginnen te ontplooien om de juiste problemen op te lossen. Vandaag wordt AI niet gebruikt om de grootste problemen op te lossen waarmee de mensheid te kampen heeft. De meerderheid van de huidige AI-applicaties voor het brede publiek en ondernemingen focust op kleinschalige nicheproblemen. Natuurlijk kan een zoekrobot u naar de beste tandarts in Brussel leiden, kan een slimme assistent u helpen om een vergaderruimte te boeken en kan een stemassistent u muziekgenres laten ontdekken waarvan u het bestaan niet vermoedde. Maar is dit de meest efficiënte manier om AI in te zetten? Vandaag hebben AI-technologieën al het potentieel om veel complexere problemen aan te pakken, zoals het managen van alle medewerkers van een onderneming of oplossingen vinden voor de klimaatverandering.

 

3. Samenwerking tussen AI en gebruikers om de beste resultaten te genereren

 

Te vaak veroorzaken studies over AI en zijn impact op de jobmarkt onnodige paniek. Velen geloven dat vooruitgang in AI in de toekomst gevolgen zal hebben voor hun carrièremogelijkheden, talent en werkomgeving. Hoewel sommige jobs onvermijdelijk vervangen zullen worden door AI-technologieën, zullen de meeste in realiteit evolueren door zich te vermengen en samen te werken met deze technologieën, waardoor bedrijven de voordelen ervan ten volle kunnen benutten. Hierdoor zullen we ondernemingen in 2018 programma’s zien opstarten om hun niet-technisch onderlegde medewerkers te leren hoe ze efficiënt kunnen samenwerken met AI.

 

4.  Mensen vertrouwd maken met AI

 

In 2018 zal de AI-sector streven naar een vertrouwensband met de dagelijkse gebruiker. De sector zal inspanningen leveren opdat de gebruiker zich comfortabel voelt met producten en diensten op basis van AI, en om duidelijker te communiceren over de privacy en beveiliging van de producten. Deze communicatiestrategie zal gebruikmaken van eenvoudige en begrijpbare taal voor iedereen. Als we gebruikers meer comfortabel maken met AI, kunnen we ook wijdverspreide technische en ethische kwesties aanpakken.

 


Ontvang meer business advies

Indien u meer business advies en informatie wenst te ontvangen, schrijf u dan in op onze nieuwsbrief.

*
*
*
*
Hoeveel werknemers telt uw onderneming?
*

Gratis gids over de elektronische facturatie

Wil u zelf beginnen met elektronische facturatie, maar u weet niet hoe? Sage begeleidt u in 6 stappen.
Download uw gids

Complete pakketten om uw bedrijfsactiviteit in goede banen te leiden

Krachtiger, flexibeler en gebruiksvriendelijker dan een klassiek ERP-pakket, zullen onze Business Management Solutions al uw processen stroomlijnen en uw efficiëntie verhogen.
  • Van de boekhouding tot het commercieel beheer, zonder natuurlijk het beheer van de productie en de klantenrelaties te vergeten
  • Moduleerbare en aan uw reële behoeftes aanpasbare pakketten
  • Analytische hulpmiddelen om de evolutie van uw onderneming op te volgen
Meer informatie
Sage © Sage Software 2015 . Alle Rechten Voorbehouden