Uw onderneming ontwikkelen

2018: van gesprekken over AI naar concrete actie deel 2

15 februari 2018

Kriti Sharma, VP Artificial Intelligence bij Sage in het Verenigd Koninkrijk, is ervan overtuigd dat 2018 het jaar van de concrete actie wordt wat AI betreft. In dit artikel lichtten we al de eerste vier AI-trends toe die we in 2018 kunnen verwachten. Hieronder vindt u de volgende drie trends.

 

5. AI ten dienste van cybersecurity om ingewikkelde bedreigingen te identificeren

Hoewel Hollywood ons graag laat geloven dat robots de wereld kunnen overnemen dankzij ‘hackbare’ technologieën, zullen ingenieurs in realiteit met AI deze problemen beginnen aanpakken op het niveau van data en algoritmes. Tot vandaag hebben de skills van hackers steeds de capaciteiten van de cybersecuritysector om kwetsbare technologieën te beschermen, overtroffen. Om deze bres te dichten zullen technologiegiganten zoals Facebook, Google en Amazon partnerschappen ambiëren met start-ups en academici aan prominente universiteiten om veiligheidssystemen op basis van AI te ontwikkelen. Uiteindelijk zullen deze samenwerkingen leiden tot de creatie van AI-systemen die hacks kunnen monitoren, identificeren en voorkomen.

 

6. Evolutie van de AI-wetgeving

Wij zullen bijdragen aan de versterking van de wetgeving inzake AI, zowel op het niveau van data als op sectoraal niveau. Dit zal leiden tot een sterke responsabilisering van alle actoren in de sector. Terwijl overheden wereldwijd meer willen leren van de AI-branche, zullen de voornaamste spelers van deze sector hun strategie uit de doeken doen voor de zelfregulering van bedrijfsapplicaties op basis van AI. Deze toenemende zelfregulering in de sector zal mee een antwoord bieden op de groeiende bezorgdheid rond dataprivacy en -bescherming, zowel uit zakelijk oogpunt als met het oog op de publieke veiligheid. In 2018 zal er druk op de sector uitgeoefend worden voor meer verantwoordelijkheidszin en transparantie. Van de AI-industrie zal verwacht worden dat ze duidelijk maakt hoe bedrijven data gebruiken – vooral consumenteninformatie – om AI-applicaties te bouwen en aan te passen.

 

7. AI- training en -tools zullen beschikbaar zijn voor een grotere talentenvijver

Enkele jaren geleden was een hoger diploma in de data- en ingenieurswetenschappen noodzakelijk om AI-technologieën te ontwikkelen. Vandaag is de sector veel toegankelijker. Tools voor ontwikkelaars, trainingsprogramma’s en carrièremogelijkheden maken het voor mensen zonder technische achtergrond mogelijk om toegang te krijgen tot deze eens onneembare vesting. In 2018 zal de sector nog toegankelijker worden dankzij de introductie van extra tools, middelen en opleidingsmogelijkheden. In de toekomst zullen mensen zonder doorgedreven technische skills zich positioneren als de volgende leiders van AI, waarbij ze oplossingen zullen bieden voor problemen in de financiële-, gezondheids- en transportsector. Technische experts zullen samenwerken met creatieve professionals om de meest urgente wereldproblemen op te lossen dankzij de kracht van AI.


Ontvang meer business advies

Indien u meer business advies en informatie wenst te ontvangen, schrijf u dan in op onze nieuwsbrief.

*
*
*
*
Hoeveel werknemers telt uw onderneming?
*

Gratis gids over de elektronische facturatie

Wil u zelf beginnen met elektronische facturatie, maar u weet niet hoe? Sage begeleidt u in 6 stappen.
Download uw gids

Complete pakketten om uw bedrijfsactiviteit in goede banen te leiden

Krachtiger, flexibeler en gebruiksvriendelijker dan een klassiek ERP-pakket, zullen onze Business Management Solutions al uw processen stroomlijnen en uw efficiëntie verhogen.
  • Van de boekhouding tot het commercieel beheer, zonder natuurlijk het beheer van de productie en de klantenrelaties te vergeten
  • Moduleerbare en aan uw reële behoeftes aanpasbare pakketten
  • Analytische hulpmiddelen om de evolutie van uw onderneming op te volgen
Meer informatie
Sage © Sage Software 2015 . Alle Rechten Voorbehouden