Uw onderneming ontwikkelen

Vijf manieren om de moraal van uw werknemers een boost te geven

26 maart 2018

Ook al heb je een droomjob, van tijd tot tijd krijg je al eens het gevoel dat de sleur de overhand neemt. Daarom is het zeer belangrijk dat bedrijven de moraal van werknemers af en toe een flinke boost geven. We geven vijf tips mee om uw werknemers voortdurend te motiveren.

1. Maak er een wedstrijd van

Een zeer efficiënte manier om de moraal van werknemers op te krikken, is het integreren van een competitief aspect op het werk. De beloning voor de uiteindelijke winnaar vraagt niet om grote investeringen. Een waardebon als geschenk is al meer dan voldoende en betaalt zichzelf terug als uw medewerkers harder werken in de hoop de prijs in de wacht te slepen. Zorg er wel voor dat het competitieve element niet gaat overheersen, want dat kan dan weer resulteren in frustraties en conflicten.

2. Start een vrijwilligersprogramma

Door vrijwilligerswerk te doen, leren werknemers nieuwe vaardigheden aan en het is ook een leuke teambuilding. Zij aan zij werken met collega’s voor een goed doel creëert een sterke band met elkaar. Collega’s leren elkaar kennen op een manier die op het werk niet mogelijk is. Zorg er ook voor dat dit allemaal tijdens de werkuren kan. De kans dat uw werknemers terugkeren naar hun werk met een glimlach op het gezicht is zeer groot.

3. Laat communicatie toe

Wees niet bang om tijdens de werkuren een praatje te slaan met uw werknemers. Spreek over de nieuwste trends in uw sector of vraag naar iets waarvan u weet dat ze erin geïnteresseerd zijn. Sommige bedrijven ontmoedigen ook dat collega’s praten met elkaar op de werkvloer. Wanneer u dat doet, is het voor werknemers ook moeilijker om een band met elkaar op te bouwen. Nochtans is die vriendschap belangrijk om elkaar een boost te geven op een dag dat het bijvoorbeeld wat minder gaat.

4. Geef werknemers erkenning   

Waarom zou een werknemer hard werken als hij of zij uiteindelijk toch geen erkenning krijgt voor zijn of haar werk? Uw werknemers de erkenning geven die ze verdienen is dan ook enorm belangrijk en verhoogt de kans dat ze langer voor u willen blijven werken. Waarom organiseert u bijvoorbeeld niet eens een leuke awardshow waarbij u uw werknemers in de bloemetjes zet?

5. Wees rechtvaardig

Een bedrijf dat met twee maten en gewichten zijn werknemers beoordeelt is dodelijk voor de moraal op de werkvloer. Zorg er dan ook altijd voor dat werknemers voelen dat iedereen gelijk is voor de wet en wordt beoordeeld volgens zijn of haar prestaties.


Ontvang meer business advies

Indien u meer business advies en informatie wenst te ontvangen, schrijf u dan in op onze nieuwsbrief.

*
*
*
*
Hoeveel werknemers telt uw onderneming?
*

Gratis gids voor het controleren van uw uitgaven

Krijg uw uitgaven snel weer onder controle en vermijd alle obstakels om van uw bedrijf een bloeiende onderneming te maken.
Download uw gids

Verhoog uw reactiviteit, productiviteit en traceerbaarheid

Met Sage 100c Productiebeheer kan u uw technische gegevens beheren, uw productieorders plannen, uw productie opvolgen en uw productiekosten nagaan.
  • Beheer van de volledige productiecyclus, van bestelling tot levering
  • Optimalisering van de voorraad en het materiaal
  • Efficiënt beheer van de productieketen en technische gegevens

 

Meer informatie

 

Sage © Sage Software 2015 . Alle Rechten Voorbehouden