Uw onderneming ontwikkelen

Medewerkers tevreden houden? Kies voor glijdende uren

14 juni 2018

Heeft u er wel al eens over nagedacht om uw werknemers glijdende uren aan te bieden om zo hun productiviteit en moraal een boost te geven? U bent niet de enige. Werknemers vinden het een enorm voordeel als ze zelf kunnen kiezen wanneer ze werken. Maar wat zijn zoal de mogelijkheden als werkgever?

Waarom vinden werknemers flexibele werkuren zo belangrijk?

Er zijn heel wat verschillende redenen waarom werknemers veel belang hechten aan een flexibel uurrooster. Denk aan:

  • alleenstaande ouders of tweeverdieners waarbij het niet altijd eenvoudig is om de kinderen naar school te brengen of op te halen als ze gebonden zijn aan hun uurrooster

  • het belang van een goede work-life-balans

  • de sleur die doorbroken wordt omdat niet elke dag volgens eenzelfde stramien verloopt

  • het gemak om snel even bij een dokter langs te gaan of een klusjesman te laten langskomen

Zijn er ook voordelen voor de werkgever?

Uiteraard. Werknemers die een betere work-life-balans hebben zullen veel gemotiveerder zijn en over een positievere attitude beschikken. Daarnaast zijn glijdende werkuren ook een troef die u kunt uitspelen bij sollicitatiegesprekken.

Welke verschillende vormen van flexibele uurroosters bestaan er?

Er zijn heel wat verschillende mogelijkheden wanneer u glijdende werkuren wilt integreren op de werkvloer. We sommen de meest frequente vormen even op:

1. Parttime werken

Heel wat functies binnen een bedrijf hoeven niet altijd vijf dagen per week van negen tot vijf uitgeoefend worden. Er zijn heel wat werknemers die de vooropgestelde resultaten kunnen behalen in drie of vier dagen.   

2. Flexibele uren

In dit systeem moeten de werknemers aanwezig zijn op bepaalde tijdstippen. Dat kan bijvoorbeeld van 10 uur zijn tot 16 uur. Voor werknemers die om 8 uur gestart zijn kan 16 uur dan het einde zijn van de werkdag, terwijl de werknemers die om 10 uur gestart zijn nog even doorgaan tot 18 uur.

3. Meer uren op een dag

Werknemers presteren evenveel werkuren als in een vijfdagenregime, maar doen dit verspreid over minder dagen. Zo kunnen werknemers met een veertigurenweek op vrijdag een dagje vrij nemen als ze van maandag tot en met donderdag tien uur per dag gewerkt hebben.  

4. Werken van thuis

U kunt uw werknemers ook gedeeltelijk of volledig thuis laten werken. In dat geval is het wel aangewezen om ervoor te zorgen dat ze over de juiste technologie beschikken om hun werk naar behoren te kunnen uitvoeren.

5. Een job delen

In dit systeem geeft u twee of meer werknemers de kans om onderling met elkaar af te stemmen wie wanneer werkt. De regel hier is dat ze er zelf voor moeten zorgen dat er altijd iemand aan het werk is wanneer dit werkgever dit eist.


Ontvang meer business advies

Indien u meer business advies en informatie wenst te ontvangen, schrijf u dan in op onze nieuwsbrief.

*
*
*
*
Hoeveel werknemers telt uw onderneming?
*

Gratis gids voor het controleren van uw uitgaven

Krijg uw uitgaven snel weer onder controle en vermijd alle obstakels om van uw bedrijf een bloeiende onderneming te maken.
Download uw gids

Verhoog uw reactiviteit, productiviteit en traceerbaarheid

Met Sage 100c Productiebeheer kan u uw technische gegevens beheren, uw productieorders plannen, uw productie opvolgen en uw productiekosten nagaan.
  • Beheer van de volledige productiecyclus, van bestelling tot levering
  • Optimalisering van de voorraad en het materiaal
  • Efficiënt beheer van de productieketen en technische gegevens

 

Meer informatie

 

Sage © Sage Software 2015 . Alle Rechten Voorbehouden