Uw onderneming ontwikkelen

Kan uw ERP uw evolutieritme volgen?

30 juni 2016

Uw onderneming ontwikkelen betekent niet alleen meer kapitaal investeren of meer personeel aanwerven. Het verwijst echter ook naar het vermogen om zich dagelijks aan te passen aan de veranderingen en commerciële activiteiten zodat uw bedrijf kan groeien. Als ononderbroken werk, hoge inkomsten en ijverige werknemers belangrijk zijn om deze groei te ondersteunen, dan heeft u ook een betrouwbare beheersoplossing nodig. Deze oplossing moet het evolutieritme van uw bedrijf kunnen volgen, nieuwe kansen volledig benutten en het hoofd bieden aan moeilijkheden als gevolg van uw uitbreiding. Bovendien moet deze oplossing snel genoeg zijn om uw strategische bedrijfsprocessen te kunnen beheren en flexibel genoeg zijn om het prestatievermogen te verhogen.

De ontwikkeling van een activiteit brengt enorme moeilijkheden en veel complexiteiten met zich mee. Hieruit ontstaat de belangrijke vraag: “kan uw ERP deze uitdagingen aan?”. Zal uw ERP u, met andere woorden, steun bieden tijdens de uitbreiding van uw bedrijf of u tot last zijn en zo uw flexibiliteit beperken in vergelijking met de eventuele hoge aankoopkosten, het mogelijke gebrek aan flexibiliteit en eventuele upgrademoeilijkheden? Alvorens een ERP te implementeren, te betalen voor een extra licentie, elementen aan te passen of de huidige ERP bij te werken, moet u zichzelf de vraag stellen of uw ERP uw evolutieritme wel kan volgen. Kan uw ERP, met andere woorden:

 

Een groeiend klantenbestand beheren?

De ontwikkeling van een bedrijf vertaalt zich in een groeiend klantenbestand. Is uw software in staat om uw klanteninformatie in real time op te slaan en bij te werken? Kan de oplossing de gelijktijdige toegang van meerdere gebruikers tot uw databank beheren of zal er een “botsing” ontstaan door de verhoogde werklast?

 

Informatie geven in real time?

Wil u uw kosten beheersen en uw winst laten toenemen terwijl uw groei ondersteund wordt? Dan moet uw software uw operaties kunnen vereenvoudigen dankzij een volledige integratie van uw bedrijfsprocessen. De oplossing moet u real time informatie kunnen geven over alle kosten en operaties zodat u de juiste beslissingen kan nemen.

 

Meerdere talen en valuta’s beheren?

Zodra uw onderneming sterk groeit en aanwezig is op de internationale markt, dreigt een eentalige software al snel voor problemen te zorgen. Om de internationale uitbreiding van uw bedrijf te ondersteunen, heeft u een tool nodig die over meerdere talen en valuta’s beschikt en die rekening houdt met verschillende belastingtarieven.

 

Een volledige mobiliteit verzekeren?

Kan uw oplossing overal en altijd gebruikt worden op smartphones en tablets? Om uw prestatievermogen te kunnen verhogen, is het noodzakelijk dat uw software u de mogelijkheid biedt om ook mobiel en op verplaatsing uw activiteit op te volgen en belangrijke informatie te raadplegen.

 

Als u op de bovenstaande vragen negatief antwoordt, dan is een ERP-oplossing niet meer voldoende om uw bedrijfsprocessen te beheren. Kies daarom een beheersoplossing (Business Management System, BMS). Dit softwarepakket is namelijk licht, eenvoudig en aanpasbaar zodat uw bedrijf zich sneller kan ontwikkelen en toch flexibel blijft.

De traditionele ERP-oplossingen kunnen nog met moeite voldoen aan de eisen van een moderne onderneming. Dit heeft hun populariteit en betrouwbaarheid door de jaren heen dan ook sterk aangetast.

Ontvang meer business advies

Indien u meer business advies en informatie wenst te ontvangen, schrijf u dan in op onze nieuwsbrief.

*
*
*
*
Hoeveel werknemers telt uw onderneming?
*

Gratis gids over de elektronische facturatie

Wil u zelf beginnen met elektronische facturatie, maar u weet niet hoe? Sage begeleidt u in 6 stappen.
Download uw gids

Complete pakketten om uw bedrijfsactiviteit in goede banen te leiden

Krachtiger, flexibeler en gebruiksvriendelijker dan een klassiek ERP-pakket, zullen onze Business Management Solutions al uw processen stroomlijnen en uw efficiëntie verhogen.
  • Van de boekhouding tot het commercieel beheer, zonder natuurlijk het beheer van de productie en de klantenrelaties te vergeten
  • Moduleerbare en aan uw reële behoeftes aanpasbare pakketten
  • Analytische hulpmiddelen om de evolutie van uw onderneming op te volgen
Meer informatie
Sage © Sage Software 2015 . Alle Rechten Voorbehouden