Uw onderneming ontwikkelen

Wat betekent de digitale transformatie voor mijn bedrijf?

12 december 2018

Alles verloopt stilaan digitaal. Daarom moeten bedrijven een disruptieve strategie ontwikkelen waar nieuwe technologieën vaak de kern vormen. De digitale transformatie is een bron van verandering die intern heel wat teweeg brengt, maar die bedrijven wel toelaat om de klantenervaring naar een hoger niveau te tillen.

Als de digitale transformatie geen strategie kan vormen op zichzelf, dan moet u er hoe dan ook heel sterk rekening mee houden wanneer u nadenkt over uw strategie. De digitale transformatie is namelijk meer dan het implementeren van enkele nieuwe tools. Het heeft zowel impact op de economische resultaten van uw bedrijf alsook zijn er enkele sociale aspecten waar u rekening mee dient te houden. Zo dient u de nieuwe digitale tools te beheersen, maar denk ook goed na over change management en de impact die het heeft op uw medewerkers.   

Denk na!

De digitale transformatie is een proces waar u grondig over moet nadenken. Het kan over meerdere maanden of zelfs jaren gaan. Het begint met het inschatten van de huidige situatie. Op welk vlak staat u al sterk inzake digitale transformatie en welke zaken houden u tegen om meer veranderingen door te voeren? Hier speelt het managementteam een erg belangrijke rol.

Probeer uw digitale strategie niet te baseren op de tools die u zou willen gebruiken, maar kies de strategie die het beste bij uw activiteiten en sector past. Het is aan het management om alle informatie te verzamelen, te coördineren en af te stemmen.

Neem de juiste beslissingen

Als we het hebben over governance, dan doelen we op het vermogen van uw bedrijf om de juiste beslissingen te nemen, afhankelijk van de sector waarin u actief bent en van de mogelijkheden die u ter beschikking hebt. In dat opzicht is het belangrijk om uw data te ontsluiten en uw samenwerkingsprocessen op punt te zetten. Dit is een noodzaak als u een hogere productiviteit wilt bereiken en een betere klantenervaring wilt kunnen aanbieden.

Het is aan u om de juiste beslissingen te nemen. Weet dat er heel wat mogelijkheden zijn. Zo kunt u bijvoorbeeld de rapportagemogelijkheden uitbreiden, werken in de cloud om bestanden te delen, gegevenstabellen optimaliseren of een geïntegreerd managementsoftwarepakket implementeren.

Het menselijke gaat boven alles

De grootste uitdaging van de digitale transformatie is paradoxaal genoeg uw medewerkers erin begeleiden. De meeste mensen zijn wel positief over deze transformatie, maar onderschat niet dat het hen uit hun comfortzone drijft en dat vraagt om begeleiding. Waar ze vroeger individueel werkten, is samenwerking nu het codewoord. Dankzij alle mogelijke samenwerkingstools zijn ze genoodzaakt voortdurend informatie uit te wisselen en die verandering heeft een impact.

Om uw medewerkers aan deze evolutie te laten wennen, moet u hen trainen in het gebruiken van nieuwe technologieën. U moet hen leren hoe ze data efficiënt kunnen verwerken, waarvoor dat noodzakelijk is en wat voor hen het voordeel is. Om hen dat te leren bestaan er heel wat nieuwe tools. Denk maar aan e-rekrutering, digitale prestatie-evaluaties of afstandsonderwijs. In de nabije toekomst biedt kunstmatige intelligentie zelfs heel wat perspectieven.Ontvang meer business advies

Indien u meer business advies en informatie wenst te ontvangen, schrijf u dan in op onze nieuwsbrief.

*
*
*
*
Hoeveel werknemers telt uw onderneming?
*

Gratis gids over de elektronische facturatie

Wil u zelf beginnen met elektronische facturatie, maar u weet niet hoe? Sage begeleidt u in 6 stappen.
Download uw gids

Complete pakketten om uw bedrijfsactiviteit in goede banen te leiden

Krachtiger, flexibeler en gebruiksvriendelijker dan een klassiek ERP-pakket, zullen onze Business Management Solutions al uw processen stroomlijnen en uw efficiëntie verhogen.
  • Van de boekhouding tot het commercieel beheer, zonder natuurlijk het beheer van de productie en de klantenrelaties te vergeten
  • Moduleerbare en aan uw reële behoeftes aanpasbare pakketten
  • Analytische hulpmiddelen om de evolutie van uw onderneming op te volgen
Meer informatie
Sage © Sage Software 2015 . Alle Rechten Voorbehouden