Uw onderneming ontwikkelen

Poten af van mijn leads!

23 juni 2016  |  Alex Dossche

Met de automatisatie van marketingactiviteiten komt de neiging om alles om te zetten in scorings, conversies, clicks en MQL's. Maar het is in marketing niet anders dan in verkopen: geen empathie aan de dag leggen en je kan inpakken.

 

Digitaal

Wat vandaag voortdurend met empathie bedoeld wordt is de eigenschap hebben om de andere kant zodanig in zijn ziel te kijken dat je hem kan manipuleren en hij jouw product blindelings koopt. Men spreekt hierbij op gruwelijke wijze van Digital Empathy. En dat terwijl ik dacht dat empathie een eigenschap was die ons kon onderscheiden van robots en de meeste dieren.

 

Manipulatie

Digitale empathie, voor zover die bestaat, zorgt voor manipulatie in de eerste fases van de verkoop. Manipulatie is niet de juiste basis voor een duurzame relatie, slechts éénmalig en van korte duur. Je betaalt er bovendien een hoge prijs voor.

... men spreekt hierbij op gruwelijke wijze over Digital Empathy.

Jouw klant leren kennen via digitale technieken en hem scorings geven is een heel ander verhaal dan empathie tonen voor zijn pijnen, wensen, beperkingen en gevoelens. Laat ons niet vergeten dat koop-beslissingen genomen worden op basis van een complexe mix van gevoelens en waarnemingen die alleen de beste verkopers kunnen herkennen.

 

Sterk team

Dit gezegd zijnde: laat ons de digitale technieken gebruiken om de expliciete kenmerken van onze toekomstige klanten te inventariseren (explicit scoring) maar laat het inleven in zijn situatie over aan de empathische verkoper. Marketing en Sales zijn daarmee opnieuw gealigneerd en versterken elkaar.

 

Alex Dossche

@alxdss


Ontvang meer business advies

Indien u meer business advies en informatie wenst te ontvangen, schrijf u dan in op onze nieuwsbrief.

*
*
*
*
Hoeveel werknemers telt uw onderneming?
*

Gratis gids voor ondernemers

Een goed beheer van een onderneming vraagt voorbereiding. Een kort overzicht van de sleutelelementen voor succes, van de offerte tot het beheer van wanbetalingen.
Download uw gids

Verhoog uw verkopen

Het pakket Sage CRM helpt u de commerciële performantie van uw onderneming te verhogen, nieuwe klanten te vinden en duurzame en winstgevende relaties op te bouwen.
  • Stel een duidelijk en efficiënt klantenbestand op
  • Blijf steeds in verbinding met uw klanten dankzij de synchronisatie met andere pakketten en sociale media
  • Bindt u klanten door efficiënt gevoerde marketingcampagnes
Meer informatie
Sage © Sage Software 2015 . Alle Rechten Voorbehouden