Uw onderneming ontwikkelen

Hoe een Elevator Pitch opstellen?

03 april 2016

Goeiedag,

Ik ben Erik Jacquet. Ik werk bij Sage België als Account Manager. Ik heb 10 jaar ervaring in de directe en indirecte verkoop.

Sage is de derde uitgever van Business Management Software in de wereld en de eerste binnen de kmo-sector. Sage België bestaat uit een ploeg van 75 enthousiaste mensen. Ons handelsnetwerk telt 150 partners in België en het Groothertogdom Luxemburg. Onze visie is om innoverende oplossingen te bieden aan kmo’s zodat zij hun doelstellingen kunnen bereiken. Wij bieden oplossingen voor hun boekhouding, CRM, facturatie en commercieel beheer.

Als Account Manager sta ik in voor de Franstalige doorverkopers in Wallonië. Mijn taken zijn om onze partners nieuwe prospecten te helpen zoeken, om partnerschappen aan te gaan en om de tevredenheid van de eindgebruikers te verbeteren.

Dit is mijn Elevator Pitch (EP). Als we mekaar zouden ontmoeten in een professionele context, dan zou ik mezelf aan u voorstellen zoals ik hierboven heb gedaan. Ik zal u uitleggen waarom u een EP moet hebben voor eender welke functie die u binnen een bedrijf uitoefent.

 

1. Wat is een Elevator Pitch?

De naam wijst erop dat u zich moet kunnen voorstellen (zeggen wie u bent en wat u doet) tijdens een traject in de lift. Dat is eigenlijk het antwoord op de frequente vraag: “En u bent?”. U moet deze vraag steeds professioneel kunnen beantwoorden.

 

2. Waarom moet u uw EP opschrijven en instuderen?

U moet uw EP altijd kunnen opzeggen. De prospect geeft u namelijk slechts kort de tijd om enkel naar u te luisteren. Deze tijd is kostbaar en u moet deze goed benutten. Geef hem de informatie die hij gevraagd heeft, niet meer en niet minder. U zal hem op een ander ogenblik misschien nog meer informatie kunnen geven?

 

3. KISS

Keep It Stupid Simple. Dat lijkt gemakkelijk, maar het neemt veel tijd in beslag om de juiste woorden te gebruiken om duidelijk en precies te zien. Vergeet niet dat u voor eender wie uw EP moet kunnen opzeggen zonder aarzeling. U moet uw EP zelf opschrijven want u bent degene die hem gaat gebruiken. Kies de juiste woorden om uzelf te omschrijven.

 

4. U moet uw EP vanbuiten kennen

U moet uw EP vanbuiten kennen en hem vaak herhalen. Het is een goede oefening om hem te vergelijken met de EP’s van uw collega’s, vooral met uw commerciële collega’s. U moet uw EP gemakkelijk en zelfzeker kunnen opzeggen.

 

5. Hoe uw EP opstellen?

Stel eerst uzelf voor en daarna uw bedrijf en uw ervaring. Dit gedeelte moet kort zijn want de mensen onthouden de details toch niet. Vervolgens moet u de geschiedenis of de visie van uw bedrijf vertellen. Daarna vertelt u welke uw job is en waar u die uitoefent.

Benadruk vooral uw doelstellingen en de oplossingen die uw bedrijf kan leveren. Het gedeelte over het bedrijf moet voor alle medewerkers hetzelfde zijn. Het is van groot belang om dezelfde boodschap over de markt te verspreiden.

Ten slotte, eindigt u met uw functie in het bedrijf.

De elevator pitch is een snelle manier om u kort voor te stellen en om te weten of u met de juiste persoon aan het praten bent.

Eric Jacquet


Ontvang meer business advies

Indien u meer business advies en informatie wenst te ontvangen, schrijf u dan in op onze nieuwsbrief.

*
*
*
*
Hoeveel werknemers telt uw onderneming?
*

Gratis gids voor ondernemers

Een goed beheer van een onderneming vraagt voorbereiding. Een kort overzicht van de sleutelelementen voor succes, van de offerte tot het beheer van wanbetalingen.
Download uw gids

Complete pakketten om uw bedrijfsactiviteit in goede banen te leiden

Krachtiger, flexibeler en gebruiksvriendelijker dan een klassiek ERP-pakket, zullen onze Business Management Solutions al uw processen stroomlijnen en uw efficiëntie verhogen.
  • Van de boekhouding tot het commercieel beheer, zonder natuurlijk het beheer van de productie en de klantenrelaties te vergeten
  • Moduleerbare en aan uw reële behoeftes aanpasbare pakketten
  • Analytische hulpmiddelen om de evolutie van uw onderneming op te volgen
Meer informatie
Sage © Sage Software 2015 . Alle Rechten Voorbehouden