Uw onderneming ontwikkelen

Vijf tips om uw medewerkers te motiveren

18 mei 2018

Uw budget onder controle houden, de uitgaven beperken en de kosten beheren. Elke kmo-eigenaar hecht er veel belang aan. Toch is het minstens even belangrijk om uw werknemers tevreden en gemotiveerd te houden. Is het wel mogelijk om met beperkte financiële middelen uw medewerkers   aan uw bedrijf te binden? Het antwoord is ja. Uw werknemers een extraatje bieden hoeft namelijk niet altijd duur te zijn. We geven u zes tips.

1. Glijdende uren

Werknemers bepalen graag zelf wanneer ze werken. Het grote voordeel voor werkgevers? Het kost hen geen cent. Bent u nog niet klaar om volledig virtueel te werken, dan kunt u enkele uren vastleggen waarop de werknemers altijd aanwezig moeten zijn. Laat hen bijvoorbeeld kiezen of ze werken van 6 tot 3, van 7 tot 4, van 8 tot 5 of van 9 tot 6. Op die manier is iedereen altijd minstens aanwezig tussen 9 en 3.

2. Laat werknemers thuiswerken

Werken van thuis is niet alleen aantrekkelijk voor de werknemer, het stimuleert ook de werking van uw bedrijf. Bedrijven die toelaten om thuis te werken zien de productiviteit gemiddeld met 30 procent stijgen. Zorg er wel voor dat u de gepaste veiligheidsmaatregelen treft om het netwerk en de bedrijfsgegevens goed af te schermen.

3. Begeleid werknemers in hun loopbaanplan

Uit een studie van onderzoeksbureau OI Partners vorig jaar bleek dat coaching voor grote bedrijven de belangrijkste tactiek is om werknemers langer aan zich te binden. Vraag werknemers welke vaardigheden ze beter onder de knie willen krijgen, schrijf hen in voor seminaries en conferenties of laat hen online cursussen volgen om nieuwe dingen te leren. Zowel de werknemer als uw bedrijf zullen er wel bij varen.

4. Maak van werken een plezier

Zeker als u jonge medewerkers tewerkstelt die hun sociaal leven minstens even belangrijk vinden als hun werk, is het belangrijk om teambuildings en leuke activiteiten te organiseren. Organiseer een happy hour, laat de pizzakoerier eens langskomen ’s middags of drink samen iets na het werk. Stimuleer uw werknemers ook om zelf suggesties te doen.

5. Ruilhandel

Probeer tot een ruilovereenkomst te komen met andere kleine bedrijven of met uw leveranciers om zo gratis producten en diensten te kunnen aanbieden aan uw werknemers. Bent u eigenaar van een marketingbedrijf? Dan kunt u bijvoorbeeld uw diensten gratis aanbieden aan een restaurant in ruil voor waardebonnen die u kunt gebruiken om werknemers te belonen.


Ontvang meer business advies

Indien u meer business advies en informatie wenst te ontvangen, schrijf u dan in op onze nieuwsbrief.

*
*
*
*
Hoeveel werknemers telt uw onderneming?
*

Gratis gids voor het controleren van uw uitgaven

Krijg uw uitgaven snel weer onder controle en vermijd alle obstakels om van uw bedrijf een bloeiende onderneming te maken.
Download uw gids

Verhoog uw reactiviteit, productiviteit en traceerbaarheid

Met Sage 100c Productiebeheer kan u uw technische gegevens beheren, uw productieorders plannen, uw productie opvolgen en uw productiekosten nagaan.
  • Beheer van de volledige productiecyclus, van bestelling tot levering
  • Optimalisering van de voorraad en het materiaal
  • Efficiënt beheer van de productieketen en technische gegevens

 

Meer informatie

 

Sage © Sage Software 2015 . Alle Rechten Voorbehouden