Uw onderneming ontwikkelen

Hoe kan u uw uitgaven controleren ?

23 februari 2016

Elke doorgewinterde bedrijfsleider tracht, bij het opstarten van een eigen onderneming, zijn uitgaven zo veel mogelijk te beperken. Zo kan hij makkelijker winst maken en verlies beperken.

Eerst zal hij de kosten op alle niveaus controleren. Maar geleidelijk aan zal zijn aandacht verslappen – zelfs al na enkele jaren – zeker wanneer de onderneming uitbreidt en hij meer personeel aanneemt.

Het aantal taken die simultaan moeten uitgevoerd worden nemen toe, en dat gebeurd vaak op een inefficiënte manier. De ondernemer kan niet langer alle uitgaven opvolgen. Resultaat: de onderneming verliest geld – vaak grote bedragen – door het aankopen van te veel of onnodige producten.

Inertie is een andere factor. Wanneer de ondernemer zijn activiteit start, vergelijkt hij prijzen om het beste aanbod te vinden. Naarmate de tijd vordert doet hij dit niet meer en vertrouwd hij op zijn gebruikelijke leveranciers. Het lijkt misschien makkelijker om terug te vallen op een bestaand aanbod bij vertrouwde relatiepartners, maar wat als u merkt dat de prijzen elders voordeliger zijn?

Als u er niet in slaagt uw uitgaven voldoende te controleren kan dit een druk leggen op uw financiën, zodanig dat die het einde van uw onderneming kunnen betekenen. De laatste actie was niet zo rendabel als voordien ingeschat, u had dus even goed uw geld kunnen weggooien in plaats van het te investeren in uw onderneming.

Gelukkig kan u de controle over uw uitgaven snel en makkelijk terugwinnen. Uw onderneming zal er alleen maar op vooruitgaan.

Onze gids toont u hoe u te werk gaat :

  • Uw huidige uitgaven evalueren
  • Uw gewoontes bij uitgaven begrijpen
  • Praten met uw leveranciers
  • Nieuwe budgetten opstellen
  • Een plan opstellen voor het verminderen van de kosten

Vul de onderstaande velden in om de gids te downloaden.

*
*
*
*
*

Een pakket om uw kosten beter onder controle te houden

Geniet van de talrijke functionaliteiten van het pakket Sage BOB 50 voor een makkelijker beheer van uw boekhouding en financiën.
  • Volg de rentabiliteit van uw bedrijfsactiviteit op in real-time en reageer steeds gepast op elke situatie
  • Maak automatisch rapporten aan
  • Volg uw verkopen, uitgaven en winst
Meer informatie

Sage © Sage Software 2015 . Alle Rechten Voorbehouden