Uw onderneming ontwikkelen

Hoe bent u niet saai op social media?

29 november 2018

U bent actief op LinkedIn, Twitter en Facebook? Top. Helaas is actief zijn niet hetzelfde als voor attractieve content zorgen. Geef toe, als u de socialmediaberichten van enkele collega’s bekijkt dan zijn die vaak – zullen we het maar gewoon benoemen? – SAAI! Ga daar niet in mee.

Het is natuurlijk makkelijk om de nieuwste artikels te delen die u online tegenkomt of op een bedrijfspagina staan. Maar makkelijk is vaak ook saai. Iedereen kiest voor makkelijk. Waarom gaat u niet gewoon een stapje verder?

Hieronder geven we vijf tips om te vermijden dat uw persoonlijke of professionele socialmedia-accounts vol saaie berichten staan. Zo doet u dat:

1. Zoek uit waar het misgaat

Kijk eens naar de berichten die u de laatste maanden heeft gepost op socialmedianetwerken. Ga op zoek of er saaie routines in uw posts zijn geslopen. Post u bijvoorbeeld altijd over hetzelfde thema? Bent u zelf geïnteresseerd in iemand die alleen maar kattenfoto’s post of een dagelijkse foto van de lunch? Variatie loont, altijd hetzelfde is gewoon saai.

2. Denk na over een aantal belangrijke topics

Afwisseling is uiteraard noodzakelijk, maar het is ook belangrijk om een aantal topics af te bakenen waarop u zich kunt focussen. Dat zal u helpen om een bepaalde identiteit aan uw account toe te voegen waar u om bekend staat. U moet er namelijk rekening mee houden dat uw volgers niet al uw berichten te zien krijgen en daarom heeft u dus een aantal consistente topics nodig. Waar wil u om bekend staan? Welke passie wil u met uw volgers delen? Wat voor soort zaken vindt u leuk om te doen tijdens uw vrije tijd? Kies drie tot vier topics waar u regelmatig iets over wilt posten.

3. Varieer

U heeft nagedacht over topics? Dan is het nu nog een kwestie van voldoende te variëren met de soort posts die u online plaatst. Wissel voor elk topic voldoende af tussen een link, foto, video, gedeeld artikel, een citaat, enzovoort. 

4. Gebruik veel foto’s en video’s

Social media is gemaakt voor het delen van foto’s en video’s. Maak er dan ook gebruik van! Op Instagram en Pinterest is het evident om afbeeldingen te gebruiken, maar ook op LinkedIn is het een goed idee. Neem zelf foto’s, zoek een rechtenvrije foto en bewerk die eventueel nog even om er een leuke twist aan te geven.

5. Zorg voor interactie

Een eenrichtingsconversatie voeren op social media is zowat de ergste vorm van “saai” die er is. Bedank mensen die reageren op uw posts of die ze retweeten. Ga in dialoog met uw  volgers. Op die manier zullen je posts meer opvallen en leg je sneller nieuwe connecties.


Ontvang meer business advies

Indien u meer business advies en informatie wenst te ontvangen, schrijf u dan in op onze nieuwsbrief.

*
*
*
*
Hoeveel werknemers telt uw onderneming?
*

Gratis gids voor ondernemers

Een goed beheer van een onderneming vraagt voorbereiding. Een kort overzicht van de sleutelelementen voor succes, van de offerte tot het beheer van wanbetalingen.
Download uw gids

Verhoog uw verkopen

Het pakket Sage CRM helpt u de commerciële performantie van uw onderneming te verhogen, nieuwe klanten te vinden en duurzame en winstgevende relaties op te bouwen.
  • Stel een duidelijk en efficiënt klantenbestand op
  • Blijf steeds in verbinding met uw klanten dankzij de synchronisatie met andere pakketten en sociale media
  • Bindt u klanten door efficiënt gevoerde marketingcampagnes
Meer informatie
Sage © Sage Software 2015 . Alle Rechten Voorbehouden