Uw onderneming ontwikkelen

Hoe u niet langer te veel tijd op sociale media doorbrengt

13 juni 2018

Sociale media zijn geweldig, toch? Het maakt het mogelijk zeer eenvoudig te communiceren met uw klanten, te connecteren met belangrijke personen in uw branche en tegelijk uw concurrenten in de gaten te houden.  

De keerzijde van de medaille voor kmo’s is echter tijd. Een tweet versturen of een Facebookpost plaatsen is snel gebeurd. Wilt u echter top of mind blijven op verschillende socialmediakanalen, dan besteedt u er toch al snel heel wat tijd aan.

De sleutel tot succes? Planning

Plant u ooit wat u zult vertellen op sociale media of tweet u er op een rustige namiddag maar even op los om dan de volgende weken helemaal niks te posten?

Wij raden u aan om regelmatig even tijd vrij te houden waarop u de content voorbereidt die u later op uw socialmediakanalen kunt plaatsen. Daarom hoeft u nog niet woord voor woord uw content uit te schrijven, maar u kunt wel al nadenken over:

  • Een mogelijke boodschap

  • Wat u zult posten naar aanleiding van een bepaalde gebeurtenis

  • Het type content dat u zult gebruiken: tekst, video, afbeelding, poll, enzovoort

  • Het kanaal waarop u de boodschap zult brengen

  • Wie de posts uiteindelijk online zal zetten

Door hier op voorhand over na te denken vermijdt u dat er gedurende een drukke periode of tijdens de vakantie niks op uw socialmediakanalen verschijnt. Wilt u uw posts op voorhand inplannen of al uw socialmediakanalen beheren vanop 1 platform? Dan kunt u gebruikmaken van social media management tools zoals Tweetdeck of Hootsuite.


Ontvang meer business advies

Indien u meer business advies en informatie wenst te ontvangen, schrijf u dan in op onze nieuwsbrief.

*
*
*
*
Hoeveel werknemers telt uw onderneming?
*

Gratis gids voor ondernemers

Een goed beheer van een onderneming vraagt voorbereiding. Een kort overzicht van de sleutelelementen voor succes, van de offerte tot het beheer van wanbetalingen.
Download uw gids

Verhoog uw verkopen

Het pakket Sage CRM helpt u de commerciële performantie van uw onderneming te verhogen, nieuwe klanten te vinden en duurzame en winstgevende relaties op te bouwen.
  • Stel een duidelijk en efficiënt klantenbestand op
  • Blijf steeds in verbinding met uw klanten dankzij de synchronisatie met andere pakketten en sociale media
  • Bindt u klanten door efficiënt gevoerde marketingcampagnes
Meer informatie
Sage © Sage Software 2015 . Alle Rechten Voorbehouden