Uw onderneming ontwikkelen

Hoe kan ik abonnees op LinkedIn aantrekken?

17 april 2018

Heeft u al een LinkedIn bedrijfspagina aangemaakt? Top! U heeft het logo erop geplaatst, een kort tekstje geschreven over het bedrijf en vervolgens enthousiast die taak van uw takenlijst geschrapt? Niet zo snel! Ja, u heeft een belangrijke eerste stap gezet om de connectie te maken met klanten, prospecten, partners en mogelijke sollicitanten. Daarmee is de kous echter niet af. U zet toch ook geen pot water op het vuur zonder even uw kookplaat aan te leggen? Als u echt resultaten wilt halen met LinkedIn, dan moet u er ook voor zorgen dat daar daadwerkelijk iets gebeurt. We geven u enkele tips

1. Trek nieuwe volgers aan

Een bedrijfspagina zonder volgers heeft weinig nut. Dat betekent namelijk dat niemand uw posts ziet. Daarom moet u zoveel mogelijk volgers aantrekken. Dat kan op verschillende manieren:

 • Nodig uw klanten uit. Van zodra uw klanten u volgen, dan kunt u hen aanmoedigen om via hun netwerk even wat reclame te maken voor uw pagina.

 • Maak een lijst van mensen waar u zaken mee wilt doen. Het gaat niet alleen om het aantal mensen dat uw pagina volgt, maar ook om wie u volgt. Stel een lijst op van klanten, prospecten, influencers en anderen waarmee u in contact wilt komen. Dit kan u helpen bij het bepalen van uw doelpubliek bij toekomstige commerciële acties.

 • Voeg een volgknop toe. Zet een button op uw website, in uw e-mailhandtekening, in uw nieuwsbrieven, enzovoort.

 • Zet een advertentie op. Voor een zelf te bepalen bedrag kunt u een advertentie maken ter promotie van uw bedrijfspagina. Het grote voordeel? U kunt specifiek targeten op bepaalde sectoren, bedrijven en regio’s

2. Zorg voor aantrekkelijke content

Om volgers aan te trekken en te houden, moet u regelmatig updates posten die relevante en nuttige informatie bevatten. Deze updates verschijnen op uw bedrijfspagina en bestaan uit een foto, een korte tekst en een link naar een blogpost, een artikel, een video, een persbericht of andere informatie. Het vaakst voorkomend zijn updates over uw bedrijf, awards of aankondigingen van een project. We geven u alvast wat inspiratie:

 • Interessante opinies van mensen uit uw sector

 • Weetjes over een bepaald project

 • De nieuwste trends

 • Het verhaal van een medewerker die vertelt over hoe hij of zij een project heeft ervaren

Beslis op voorhand hoe vaak u een update zult plaatsen en hou u daar ook aan. Niet elke update moet over uw bedrijf gaan. Het is zelfs beter om regelmatig ook eens over iets anders te posten.

3. Stimuleer uw medewerkers

Hoogstwaarschijnlijk zijn heel wat van uw medewerkers al actief op LinkedIn. Van zodra zij aangeven op hun profiel dat ze voor uw bedrijf werken, dan volgen ze ook automatisch uw bedrijfspagina. Laat het daar niet bij. Probeer uw medewerkers ook te stimuleren om uw posts te delen via hun persoonlijke netwerk.

4. Trek nieuw talent aan

LinkedIn is ook het platform bij uitstek om nieuwe medewerkers aan te trekken. Wanneer uw medewerkers bijvoorbeeld een leuke post maken om aan te tonen dat het heel leuk werken is voor uw bedrijf, dan kan dit helpen om openstaande vacatures in te vullen.

Laat uw volgers ook actief weten dat u op zoek bent naar een nieuwe medewerker. U kunt een post maken waarin u oproept om te solliciteren, maar u kunt er tegen betaling ook een vacature posten.

5. Maak er geen salesplatform van

Het is niet verboden om uw producten of diensten nu en dan even aan te prijzen via LinkedIn. Hou echter wel in gedachten dat LinkedIn een professionele netwerksite is en geen salesplatform. Bouw professionele relaties op en zorg voor relevante content, de rest komt vanzelf.

Wilt u meer weten over Sage? Volg dan zeker ook onze bedrijfspagina op LinkedIn.


Ontvang meer business advies

Indien u meer business advies en informatie wenst te ontvangen, schrijf u dan in op onze nieuwsbrief.

*
*
*
*
Hoeveel werknemers telt uw onderneming?
*

Gratis gids voor ondernemers

Een goed beheer van een onderneming vraagt voorbereiding. Een kort overzicht van de sleutelelementen voor succes, van de offerte tot het beheer van wanbetalingen.
Download uw gids

Verhoog uw verkopen

Het pakket Sage CRM helpt u de commerciële performantie van uw onderneming te verhogen, nieuwe klanten te vinden en duurzame en winstgevende relaties op te bouwen.
 • Stel een duidelijk en efficiënt klantenbestand op
 • Blijf steeds in verbinding met uw klanten dankzij de synchronisatie met andere pakketten en sociale media
 • Bindt u klanten door efficiënt gevoerde marketingcampagnes
Meer informatie
Sage © Sage Software 2015 . Alle Rechten Voorbehouden