Uw onderneming ontwikkelen
Alle raadgevers of directeurs van KMO’s zullen hetzelfde zeggen: geld is goud waard. Dit is een bekend principe, maar wat betekent dit in werkelijkheid?

Gids: hoe uw liquide middelen beheren?

03 februari 2016

Eenvoudig gesteld hebben ondernemingen de tendens om op lange termijn failliet te gaan door een gebrek aan winst, maar op korte termijn falen ze omdat ze niet over het nodige geld beschikken om hun facturen te betalen. Liquide middelen zijn een vitaal onderdeel van een onderneming – de grootste oorzaak van een faillissement is het gebrek eraan.

Een goed beheer van de cashflow berust op enkele erg eenvoudige principes. Eerst  en vooral moeten er  meer inkomsten dan uitgaven zijn. Daarnaast is het ook uiterst belangrijk dat het geld overgemaakt wordt binnen redelijke termijnen, zodat uw leveranciers tijdig betaald worden en u kan investeren in nieuwe hulpmiddelen. Voldoende liquide middelen verbeteren uw koopkracht en onderhandelingspositie, waardoor u op lange termijn aanzienlijke besparingen kan bereiken. Tot slot is het ook belangrijk een reserve van fondsen te voorzien zodat u, wanneer nodig, een noodoplossing hebt bij tijdelijk krediettekort.

Het beheer van geld en liquide middelen is cruciaal voor de kleine ondernemingen, maar als u een stabiele basis opgebouwd heeft, zal u zicht steeds in een gezonde positie bevinden.

 

Vul de onderstaande velden in om de gids te downloaden.

*
*
*
*
*

Volg de evolutie van uw liquide middelen

Geniet van de talrijke functionaliteiten van het pakket Sage BOB 50 voor een makkelijker beheer van uw boekhouding en financiën.
  • Volg de rentabiliteit van uw bedrijfsactiviteit op in real-time en reageer steeds gepast op elke situatie
  • Maak automatisch rapporten aan
  • Volg uw verkopen, uitgaven en winst
Meer informatie


Sage © Sage Software 2015 . Alle Rechten Voorbehouden