Uw onderneming ontwikkelen

Pokémon Go: waar zitten die Agile-bedrijven nu ?

09 augustus 2016  |  Alex Dossche, Managing Director Sage Belgium

Twee fenomenen die samenkomen: er groeit altijd wel iets moois uit. Neem de tenenkrommende rage van de Pokémon Go in combinatie met een tweede fenomeen dat vaak ten ongepaste tijde wordt aangewend: Agile.

Waar zitten ze nu die bedrijven die beweren Agile te zijn? Kijk naar Albert Heijn. Geweldig agile gereageerd als je het mij vraagt. De rage in de winkelpunten brengen, klanten Pokémon laten verzamelen op de winkelvloer, map maken met welke Pokémons waar zijn gesignaleerd. Done!

 

Meewarig kijken

En hoe zit dat in jouw organisatie? Zit men daar een beetje meewarig te kijken naar dit nieuwe fenomeen? Zijn we nog in het "verkennende stadium" en bezig met de vraag of we “iets over Pokémon” op de agenda moeten zetten? Augmented Reality (want zo heet de technologie die men bij Pokémon Go gebruikt) is plots hot. Niet in het minst omdat de meer Agile bedrijven zoals Apple ondertussen aangekondigd hebben ondermeer deze technologie aan te wenden in hun eerstvolgende nieuwe producten.

Agile, het is een beetje zoals met dat ander fenomeen dat klantgerichtheid heet. Focus op de klant, altijd een vrije stoel in onze meetings zodat de klant mee kan beslissen. Customers first. Iedereen heeft het er over en het merendeel van de CEO’s vindt dat hun bedrijf rond de klant is gebouwd. Alleen spijtig dat de boodschap in vele gevallen nog niet is overgekomen bij de klant, laat staan dat die het ervaart.

 

Vergeten geraken

Agile, customer first en nog zoveel andere waarden: wie er niet van doordrongen is, zal het moeilijk krijgen om tegen organisaties die deze waarden in hun DNA zitten hebben, te blijven opboksen. Meer dan ooit is uitstellen gelijk aan hopeloos achterop en vergeten geraken.

Geen dag gaat voorbij of we hebben het over transformatie. Voor mij is de eerste stap naar veranderen beslissingen durven nemen. Niet talmen, fail fast en durf op je bek gaan. Denk in het nu, zie de opportuniteiten en doe het. Zonder uitstel, zonder vrees. Agile is niet alleen een middel om het werk in te richten, het is tevens een mindset die je nodig hebt om snel te beslissen, opportuniteiten te zien en er te durven voor gaan. Een mindset die de basis vormt voor een eerste stap richting transformatie.

Alex Dossche

@alxdss


Ontvang meer business advies

Indien u meer business advies en informatie wenst te ontvangen, schrijf u dan in op onze nieuwsbrief.

*
*
*
*
Hoeveel werknemers telt uw onderneming?
*

Gratis gids voor ondernemers

Een goed beheer van een onderneming vraagt voorbereiding. Een kort overzicht van de sleutelelementen voor succes, van de offerte tot het beheer van wanbetalingen.
Download uw gids

Verhoog uw verkopen

Het pakket Sage CRM helpt u de commerciële performantie van uw onderneming te verhogen, nieuwe klanten te vinden en duurzame en winstgevende relaties op te bouwen.
  • Stel een duidelijk en efficiënt klantenbestand op
  • Blijf steeds in verbinding met uw klanten dankzij de synchronisatie met andere pakketten en sociale media
  • Bindt u klanten door efficiënt gevoerde marketingcampagnes
Meer informatie
Sage © Sage Software 2015 . Alle Rechten Voorbehouden