Uw onderneming ontwikkelen

Q&A maar dan voorbereid

06 april 2016  |  Alex Dossche

Er is nogal wat te doen rond social selling. Op zich is de naam niet zo bijster goed gekozen omdat het in essentie niets met de verkoop zelf te maken heeft, maar eerder met een doordacht voorbereidend werk voor de eigenlijke verkoop.

Het heeft iets van het roofdier dat op de loer ligt en toeslaat op het juiste moment. Gelukkig is het onschuldiger dan dat. Mannen en vrouwen die in de sales business zitten gebruiken tools zoals de Sales Navigator van LinkedIn om hun mogelijke prospecten te volgen. Zien wat ze vertellen, wat hun successen zijn, hun realisaties, hun mislukking en frustraties. Deze instrumenten laten je namelijk toe om op een eenvoudige en intuïtieve manier een selectie personen in Linkedin, zelfs buiten jouw netwerk, nauwgezet en via een reeks rapporten op te volgen.

Voor mij is het een perfecte manier om de juiste vragen met de grootste impact te stellen. Het geheim van een goede, gerichte vraag zit namelijk in de voorbereiding. Net dat is de essentie van Social Selling. Geoefende salesmensen zullen de vraag zodanig stellen dat ze de prospect een gevoel van herkenning en erkenning geeft. Door af te stappen van de clichévragen (en cliché antwoorden) kan men zich voorbereiden op effectievere en meer empathische vragen.

Zorg er voor dat je die vragen oprecht stelt en toon dat je oprecht nieuwsgierig bent. Ook in een salesfunctie gaan succes, oprechtheid en authenticiteit vaak hand in hand en zijn ze de driver tot succes.

Alex Dossche

@alxdss


Ontvang meer business advies

Indien u meer business advies en informatie wenst te ontvangen, schrijf u dan in op onze nieuwsbrief.

*
*
*
*
Hoeveel werknemers telt uw onderneming?
*

Gratis gids voor ondernemers

Een goed beheer van een onderneming vraagt voorbereiding. Een kort overzicht van de sleutelelementen voor succes, van de offerte tot het beheer van wanbetalingen.
Download uw gids

Complete pakketten om uw bedrijfsactiviteit in goede banen te leiden

Krachtiger, flexibeler en gebruiksvriendelijker dan een klassiek ERP-pakket, zullen onze Business Management Solutions al uw processen stroomlijnen en uw efficiëntie verhogen.
  • Van de boekhouding tot het commercieel beheer, zonder natuurlijk het beheer van de productie en de klantenrelaties te vergeten
  • Moduleerbare en aan uw reële behoeftes aanpasbare pakketten
  • Analytische hulpmiddelen om de evolutie van uw onderneming op te volgen
Meer informatie
Sage © Sage Software 2015 . Alle Rechten Voorbehouden