Uw onderneming ontwikkelen

Protect your small business from fraud

04 juli 2017

Zonder de juiste bescherming kan een consument jaarlijks gemiddeld € 4.500 verliezen door fraude

Als u uw eigen bedrijf wil opstarten of verder wil uitbreiden, bescherm dan de persoonlijke gegevens van uw klanten. Dit is namelijk van even groot belang als de producten en diensten die u aanbiedt. Zelfs de sterk ontwikkelde cyber security van vandaag kan niet altijd op tegen de steeds vindingrijkere criminelen. Zij richten zich bovendien alsmaar meer op kleine ondernemingen die doorgaans minder investeren in de nodige beveiligingstools.

Elke dag moet u met enorm veel dingen rekening houden om uw bedrijf te kunnen beheren. Een efficiënt preventief beveiligingsplan kan dus al snel vergeten worden. Uw bedrijf is dan echter niet voldoende beschermd tegen cyberaanvallen.

Natuurlijk wil u niet ten prooi vallen aan hackers. Toch heeft u slechts weinig tijd om cyber security van dichtbij te onderzoeken. Daarom hebben wij 1000 consumenten en bedrijven ondervraagd over de factoren die de betalingsindustrie beïnvloeden, zoals fraude en beveiliging. Ontdek hier de 11 belangrijkste conclusies uit ons onderzoek:

 1. Veiligheid is de grootste zorg van consumenten, boven de kosten en het gebruiksgemak. 
 2. Meer dan de helft van de ondervraagden vindt dat de betalingen beter beveiligd zijn dan vroeger, maar 70% zegt zich nog steeds zorgen te maken over online betalingen.
 3. Bij ongeveer ¾ van de fraudeplegingen waren kleine en middelgrote ondernemingen het slachtoffer van oplichting. De financiële verliezen zijn bovendien verdubbeld in het laatste jaar.
 4. De keuze voor een bepaalde betaalmethode hangt vooral af van de veiligheid ervan. De populairste betaalmiddelen zijn krediet-/bankkaarten en PayPal omdat ze in het algemeen als veiligst beschouwd worden.
 5. Het vertrouwen in de beveiliging van sociale netwerken is zeer laag. 63% van de ondervraagden zegt geen vertrouwen te hebben in de bestaande sociale netwerken, zoals Twitter, LinkedIn of Pinterest. Dit resultaat is verrassend gezien de populariteit van sociale media in alle leeftijdsgroepen.
 6. Ongeveer 12% van de ondervraagden zegt het slachtoffer geweest te zijn van fraude in de laatste 12 maanden. Ze werden beroofd van gemiddeld € 4.500. Dit is bijna twee keer zoveel als vorig jaar, toen het gemiddelde verloren bedrag € 2.450 was.
 7. 60% van de ondervraagde bedrijven is bezorgd om de beveiliging van gegevens. Bovendien zegt 1/3 in het voorbije jaar al slachtoffer geweest te zijn van fraude bij klanten. Gemiddeld verloren zij € 20.300. Dat is drie keer meer als vorig jaar.
 8. Bedrijven geven gemiddeld € 23.075 uit om zich te beschermen tegen fraude.
 9. Een vierde van de ondervraagden investeert niet in tools ter bescherming tegen fraude.
 10. 3D Secure was de meest gebruikte antifraude software in 2016.
 11. In 2015 maakten bedrijven vooral gebruik van interne deskundigen en CV2 (bijkomende beveiligingscode van 3 of 4 cijfers op het handtekeningveld van de kredietkaart) om zich te beschermen tegen fraude.

Ontvang meer business advies

Indien u meer business advies en informatie wenst te ontvangen, schrijf u dan in op onze nieuwsbrief.

*
*
*
*
Hoeveel werknemers telt uw onderneming?
*

Gratis gids voor het controleren van uw uitgaven

Krijg uw uitgaven snel weer onder controle en vermijd alle obstakels om van uw bedrijf een bloeiende onderneming te maken.
Download uw gids

Volg de evolutie van uw liquide middelen

Geniet van de talrijke functionaliteiten van het pakket Sage BOB 50 voor een makkelijker beheer van uw boekhouding en financiën.
 • Volg de rentabiliteit van uw bedrijfsactiviteit op in real-time en reageer steeds gepast op elke situatie
 • Maak automatisch rapporten aan
 • Volg uw verkopen, uitgaven en winst
Meer informatie


Sage © Sage Software 2015 . Alle Rechten Voorbehouden