Uw onderneming ontwikkelen

Benut uw bedrijf in 2020 alle digitale kansen?

20 juni 2017

Business en IT veranderen sneller dan ooit. Voor veel bedrijven is het dan ook niet vanzelfsprekend om een antwoord te bieden op de digitale noden van morgen. Doe mee aan onze test en ontdek waar uw bedrijf nu al staat of vind hier drie goede redenen om uw digitalisering niet langer uit te stellen! 

 

1. U doet meer met dezelfde middelen 

Wist u dat werknemers gemiddeld tot een half uur per dag verliezen met het zoeken naar de juiste documenten? Dat is veel, want elke dag gaat er heel wat informatie rond. Daarom is élk bedrijf – ook het uwe – gebaat bij centraal documentbeheer. Digitale documenten doen de foutenmarge dalen, zijn makkelijker terug te vinden en beter voor het milieu. Schep dus orde in administratieve chaos, want time … is money! 

 

2. Het is eenvoudiger voor uw werknemers

Als alle teams (HR, boekhouding, sales, …) beschikken over de meest recente info zijn er minder verwarringen, begrijpen ze elkaar beter en kunnen ze uw klanten sneller en correcter helpen. Win-Win-Win! Kennis centraliseren brengt uw werknemers samen en maakt uw bedrijf meteen ook een pak productiever. Bovendien is er voor elk bedrijfsprofiel wel een veilige cloudoplossing. Zo kunnen uw werknemers eenvoudig een dag thuiswerken. 

 

3. Het kan op uw tempo

Het beste aan uw digitale oplossing? U kiest zelf welke functies bij uw onderneming passen. Implementeren doet u afhankelijk van uw middelen en prioriteiten en dankzij onze software werken die nadien allemaal naadloos samen. Wat is er zoal mogelijk? 

  • Financieel management. U automatiseert en krijgt beter zicht op uw verkoopcyclus. De budgetplanning wordt duidelijker, meer voorspelbaar en uw systeem houdt rekening met de lokale financiële wetgeving.
  • Inventaris, distributie en manufacturing. Met real-time gegevens automatiseert u een deel van de verkoop en aankoop. U verkort de tijd van offerte tot levering, voorspelt uw stockbeheer en voorkomt overschotten.
  • Orderbeheer. Hiermee bezorgt u klanten altijd de recentste info en zorgt u ervoor dat orders op tijd en binnen het afgesproken budget worden geleverd.
  • HR en samenwerking. Deze tool betaalt de lonen tijdig en correct uit en moedigt uw werknemers aan om samen te werken, ten dienste van de klant. 
  • Inzichten en prestatiemanagement. Help uw bedrijf vooruit met gefundeerde keuzes dankzij automatische rapportering en een overzichtelijk dashboard. 

Wat u ook kiest: beter financieel management, een duidelijker overzicht over sales en marketing of een geoptimaliseerd productieproces, … Het leidt allemaal tot meer, sneller en beter verkopen. En dat willen we toch allemaal! 

Ontdek hoe ver u bedrijf al staat 

Doe de test


Ontvang meer business advies

Indien u meer business advies en informatie wenst te ontvangen, schrijf u dan in op onze nieuwsbrief.

*
*
*
*
Hoeveel werknemers telt uw onderneming?
*

Gratis gids voor het controleren van uw uitgaven

Krijg uw uitgaven snel weer onder controle en vermijd alle obstakels om van uw bedrijf een bloeiende onderneming te maken.
Download uw gids

Verhoog uw reactiviteit, productiviteit en traceerbaarheid

Met Sage 100c Productiebeheer kan u uw technische gegevens beheren, uw productieorders plannen, uw productie opvolgen en uw productiekosten nagaan.
  • Beheer van de volledige productiecyclus, van bestelling tot levering
  • Optimalisering van de voorraad en het materiaal
  • Efficiënt beheer van de productieketen en technische gegevens

 

Meer informatie

 

Sage © Sage Software 2015 . Alle Rechten Voorbehouden