Uw onderneming ontwikkelen

Commercieel beheer: de motor voor de organisatie van de onderneming

06 april 2016

Het commercieel beheer komt vaak net na de boekhouding.

Behalve de kantoorsoftware is de belangrijkste software van een kmo vaak de boekhouding. De boekhouding kan namelijk de rentabiliteit van de onderneming analyseren en wettelijke documenten of belastingaangiftes opmaken. Na de boekhouding komt het commercieel beheer. Excelbestanden, waarin catalogussen van artikels of klantengegevens ingevoerd werden, behoren dan tot het verleden.

In de zoektocht naar een programma voor commercieel beheer, zoals een facturatiemiddel, moddert de kmo maar wat aan. De kmo beseft dan dat de activiteiten veel te traag verlopen door een tekort aan automatisering, vlotheid, …

De volgende factoren maken de overstap naar commercieel beheer onvermijdelijk:
  • Een snelle commerciële ontwikkeling waardoor er geen enkele verkoop misgaat en het bedrijf dus geen klanten verliest.
  • Een groeiend aantal artikels waarvoor zowel de voorraad en de aankopen, als de offertes, bestelbonnen en facturen beheerd moeten worden.
  • Een toename van spelers in de keten die toegang nodig hebben tot dezelfde informatie op hetzelfde ogenblik.
 

Wat betekent de klant voor het bedrijf?

Een onderneming is een commerciële organisatie met klanten. Om te weten welke software het best geschikt is voor het bedrijf, moet er rekening gehouden worden met twee elementen. Ten eerste moet de betekenis duidelijk zijn die het bedrijf hecht aan het woord “klant”. Ten tweede moet het duidelijk zijn of het bedrijf al herbruikbare bestanden heeft opgesteld in het nieuwe pakket. Het beste pakket is namelijk hetgeen dat het best inspeelt op de gewoontes en processen van het bedrijf. Bovendien moet dit pakket de arbeidslast en de fouten wegwerken.

Wist u dat het gebruik van mobiele apparaten terrein wint bij handelaars?

Uit verschillende rapporten blijkt dat handelaars steeds meer smartphones (23% aan smartphonegebruikers, volgens een onderzoek van Markess International in 2012) en tablets (14%) gebruiken. Zij doen dit vooral voor professionele redenen en hebben toegang tot de bedrijfsapplicaties. Uit dezelfde studie blijkt dat deze cijfers verdubbeld zouden zijn tegen 2014.

Volgens sommige bedrijfsleiders zou deze evolutie veel voordelen hebben voor de bedrijven. Zo zou het bedrijf efficiënter te werk kunnen gaan (videoconferenties, rapporten opsturen, opvolging van contacten en bestellingen, offertes). Alle informatie zou bovendien op elk moment toegankelijk zijn (documentatie van producten, toegang tot mailbox, tot voorraad, tot agenda’s). Ten slotte zou ook het imago van het bedrijf evolueren. Volgens de deskundigen van Markess zou de productiviteit met een uur per dag kunnen toenemen.

In een onderzoek van de fiduciaire Flurry staat geschreven:“Zelfs als er organisatorische beperkingen blijven bestaan, zoals een wijziging in het handelsproces, dan nog zal deze tendens zicht voortzetten.” Dit onderzoek bevestigt dat het gebruik van mobiele productiviteitsapplicaties met 149% gestegen is in 2013, vooral bij de handelaars.

Ontvang meer business advies

Indien u meer business advies en informatie wenst te ontvangen, schrijf u dan in op onze nieuwsbrief.

*
*
*
*
Hoeveel werknemers telt uw onderneming?
*

Gratis gids over de elektronische facturatie

Wil u zelf beginnen met elektronische facturatie, maar u weet niet hoe? Sage begeleidt u in 6 stappen.
Download uw gids

Complete pakketten om uw bedrijfsactiviteit in goede banen te leiden

Krachtiger, flexibeler en gebruiksvriendelijker dan een klassiek ERP-pakket, zullen onze Business Management Solutions al uw processen stroomlijnen en uw efficiëntie verhogen.
  • Van de boekhouding tot het commercieel beheer, zonder natuurlijk het beheer van de productie en de klantenrelaties te vergeten
  • Moduleerbare en aan uw reële behoeftes aanpasbare pakketten
  • Analytische hulpmiddelen om de evolutie van uw onderneming op te volgen
Meer informatie
Sage © Sage Software 2015 . Alle Rechten Voorbehouden