Uw onderneming ontwikkelen

Het belang van de diensten in de keuze van beheerssoftware

26 mei 2016  |  Pascal PERRIN, Chef de marché / Product Marketing Manager – Sage France

Ondernemingen moeten steeds productiever worden om te kunnen groeien in deze ultracompetitieve omgeving. Beheerssoftware kan bedrijven helpen om efficiënter te strijden tegen de steeds toenemende concurrentie en de trage economische groei. De belangrijkste factor in de zoektocht naar beheerssoftware is het belang van de diensten die de software-uitgevers aanbieden. Welke mogelijkheden bieden de uitgevers aan om de onderneming te ondersteunen in haar groei?

 

Kwalitatieve functionele, technische en snelle hulp

Kwalitatieve functionele en technisch hulp is noodzakelijk om nieuwe software te leren gebruiken en om dagelijks advies te krijgen. Zo kan het supportteam de controle van de computer van de klant overnemen tijdens een telefoongesprek met de klant. Op die manier kunnen technische problemen efficiënter opgelost worden. Bovendien neemt zo de productiviteit van het supportteam toe. Daarnaast moet de helpdesk op de juiste plaats gesitueerd zijn en verspreid worden over twee verschillende kantoren. Op die manier kan er een kwalitatievere service verleend worden. De klant kan dan namelijk altijd geholpen worden, zelfs indien er technische problemen zijn in het ene kantoor. Dankzij de nabijheid van het R&D-departement kan de klant bovendien sneller geholpen worden en kunnen de techniekers sneller in actie treden.

 

Kennis van zake bevordert de productiviteit

Om een beheers- of Business Management oplossing ten volle te benutten, moeten de operationele teams de werking van de verschillende tools volledig kennen. Gemiddeld gebruikt een niet-opgeleide gebruiker slechts 15 tot 20% van de softwaretools. Opgeleide uitgevers en integrators die opleidingen aanbieden volgens het niveau en beroep van de medewerkers, zijn dus van essentieel belang. Cursussen met e-learning, praktische oefeningen en ervaringsuitwisseling zijn zeer nuttig om de vaardigheden van de supportmedewerkers te ontwikkelen en te verbeteren in het geval van een turn-over.

 

Gepersonaliseerde hulp zonder kopzorgen

Om een beheersoplossing te installeren moet er eerst door een commercieel en een technisch medewerker bepaald worden waarom deze oplossing nodig is. Dit zou bijvoorbeeld kunnen verlopen aan de hand van een drieledige telefoonconferentie. Zo kunnen oplossingen namelijk snel uitgewisseld worden en wordt een vlotte samenwerking bevorderd. De keuze tussen een interventie ter plaatse of op afstand hangt natuurlijk af van de dringendheid en het budget van het bedrijf in kwestie.

Bovendien moeten de uitgevers de bedrijven bijstaan op legaal en juridisch vlak. Zo kan een informatie- en wachtdienst, aangepast aan de sector van het bedrijf, de teams bijstaan en de wetsprojecten van de regering verduidelijken.

 

Van technische bijstand tot tips voor succes

Door de opkomst van Software as a Service (Saas) en abonnementen zonder verbintenis, vormt het dienstenaanbod van uitgevers zich al snel om tot “tips voor succes”. De functie Customer Success Manager werd gecreëerd in de VS om de evolutie en de noden van bedrijven op te volgen en hen de beste beheerstools aan te reiken. Zo zou er een jaarlijks actieplan opgesteld kunnen worden met regelmatige afspraken om bepaalde bedrijfsprocessen te optimaliseren, zoals het aantrekken van nieuwe klanten of het cash management.

Kortom, bedrijven hebben veel keuze aan software-uitgevers. Er zijn er echter maar een paar die echt gepersonaliseerde bijstand en een hoge servicekwaliteit aanbieden. Bij de keuze van de beheerssoftware moet het bedrijf nagaan of de uitgever aangepaste diensten aanbiedt. Bovendien moet het bedrijf zeker niet twijfelen om zich te informeren over de organisatie van de helpdesk, over de mate van samenwerking tussen deze helpdesk en het R&D-departement en over de toekomstige verbeteringen die de software-uitgever en zijn partners voorzien.

Ontvang meer business advies

Indien u meer business advies en informatie wenst te ontvangen, schrijf u dan in op onze nieuwsbrief.

*
*
*
*
Hoeveel werknemers telt uw onderneming?
*

Gratis gids over de elektronische facturatie

Wil u zelf beginnen met elektronische facturatie, maar u weet niet hoe? Sage begeleidt u in 6 stappen.
Download uw gids

Complete pakketten om uw bedrijfsactiviteit in goede banen te leiden

Krachtiger, flexibeler en gebruiksvriendelijker dan een klassiek ERP-pakket, zullen onze Business Management Solutions al uw processen stroomlijnen en uw efficiëntie verhogen.
  • Van de boekhouding tot het commercieel beheer, zonder natuurlijk het beheer van de productie en de klantenrelaties te vergeten
  • Moduleerbare en aan uw reële behoeftes aanpasbare pakketten
  • Analytische hulpmiddelen om de evolutie van uw onderneming op te volgen
Meer informatie
Sage © Sage Software 2015 . Alle Rechten Voorbehouden