Uw onderneming ontwikkelen

De commerciële verkoopflow in Sage 100

26 maart 2018

Met Sage 100 beschikt u over software die uw commerciële verkoopflow optimaliseert. Dat leidt tot een hogere rentabiliteit, meer tevreden klanten, lagere bedrijfskosten en een gefundeerde besluitvorming. Om dit te demonstreren, organiseren we op donderdag 24 april een demowebinar waarin we u tonen hoe u optimaal offertes, bestellingen, leveringen en facturen aanmaakt en opvolgt met Sage 100. Inschrijven voor de webinar kan hier. We lichten alvast een tipje van de sluier op.

 

Een offerte maken? Kinderspel

Krijgt u een offerteaanvraag binnen? Met Sage 100 is die offerte in een paar tellen klaar. U kunt ervoor kiezen om manueel artikelen toe te voegen aan uw offerte of u kunt gebruikmaken van de catalogus die al uw artikelen bevat. Dat is bijvoorbeeld handig wanneer u meerdere artikelen ineens aan een offerte wenst toe te voegen. Hoe vindt u de juiste artikelen terug in de catalogus? Eenvoudigweg door gebruik te maken van queries. Stel dat u een juwelenhandelaar bent en u wenst een offerte te maken die alle gouden halskettingen uit uw catalogus bevat , dan kunt u simpelweg de queries ‘goud’ en ‘halsketting’ selecteren en u krijgt de corresponderende artikelen meteen te zien.

 

Heel eenvoudige workflow

De volgende fase is het omzetten van een offerte naar een bestelbon. Hier kunt u ervoor kiezen om een lege bestelbon te openen om daarna een prijsofferte in te lezen. Veel gemakkelijker is om te vertrekken van de offerte en die gewoon om te zetten naar een bestelling. Dat kan met één klik op de knop. Stel dat de bestelling pas een jaar later na de offerte volgt en dat pakweg de verzendkosten zijn veranderd, dan kunt u ervoor kiezen om bij het omzetten van het document de verzendkosten nog even snel te herberekenen. Bent u klaar? Dan verdwijnt de offerte van uw tabblad “offertes” en komt deze automatisch bij uw bestellingen terecht.

Het omzetten van documenten geldt niet alleen voor offertes naar bestelbonnen. In een verdere fase kunt u evengoed een bestelbon omzetten naar een leveringsbon of een leveringsbon naar een factuur, enzovoort.

 

Een deel van de bestelling uitleveren? Dat kan!

Stel dat u een bestelling krijgt van drie verschillende artikelen en u heeft één artikel in voorraad, maar van de rest niks. Dan kunt u het artikel waarvan u voorraad heeft aanklikken en omzetten naar een leverbon. Op dat moment verdwijnt dit artikel van de bestelbon en komt het tevoorschijn tussen de leverbonnen. Heeft u de andere twee artikelen twee dagen later wel in voorraad? Dan kunt u ook deze omzetten naar een leverbon. De facturatie van de drie artikelen kunt u uiteindelijk samennemen via één gezamenlijke factuur. Zo bewaart u het overzicht en levert u op de snelst mogelijke manier.

 

De historiek van een document

Wanneer een klant u een vraag stelt over zijn bestelling, dan kunt u zeer eenvoudig alle stappen raadplegen die een document doorlopen heeft. U roept even de historiek op en u weet meteen hoe de offerte eruitzag, wat er op de bestelbon stond, of de levering in één of meerdere keren is uitgevoerd, enzovoort. Zo kunt u in een oogopslag het ganse verkoopproces nog even doornemen.

Wilt u een demonstratie krijgen van deze commerciële verkoopflow? Schrijf u dan nu in voor onze webinar op 24 april.


Ontvang meer business advies

Indien u meer business advies en informatie wenst te ontvangen, schrijf u dan in op onze nieuwsbrief.

*
*
*
*
Hoeveel werknemers telt uw onderneming?
*

Gratis gids voor het controleren van uw uitgaven

Krijg uw uitgaven snel weer onder controle en vermijd alle obstakels om van uw bedrijf een bloeiende onderneming te maken.
Download uw gids

Verhoog uw reactiviteit, productiviteit en traceerbaarheid

Met Sage 100c Productiebeheer kan u uw technische gegevens beheren, uw productieorders plannen, uw productie opvolgen en uw productiekosten nagaan.
  • Beheer van de volledige productiecyclus, van bestelling tot levering
  • Optimalisering van de voorraad en het materiaal
  • Efficiënt beheer van de productieketen en technische gegevens

 

Meer informatie

 

Sage © Sage Software 2015 . Alle Rechten Voorbehouden