Uw onderneming ontwikkelen

Tips om uw bedrijf volledig online te runnen

28 maart 2019

Denkt u erover na om niet langer op een vast kantoor te werken omdat u uw bedrijf volledig online wilt runnen? Goed idee! Of u uw bedrijf nu net hebt opgestart of u bent al een tijdje bezig, er zijn heel wat voordelen verbonden aan volledig online werken.

Maar er zijn zoveel manieren om online te werken. Ziet u door het bos de bomen niet meer? Geen probleem, we geven u enkele tips.

1. De juiste mindset

Besef dat een online bedrijf nog altijd een bedrijf is. Nogal evident horen we u denken. Inderdaad, maar heel wat mensen denken dat ze even een mooie website moeten maken en dat ze daarna lekker kunnen achteroverleunen tot de klanten vanzelf contact opnemen.

Dat zou wel eens kunnen tegenvallen. U moet nog steeds dezelfde taken opnemen als wanneer u niet online werkt. Zo moet u zich nog steeds omringen met de juiste mensen en een goed doordacht business plan met concrete doelstellingen blijft noodzakelijk. U moet ook relaties uitbouwen met klanten en leveranciers. Alles moet professioneel verlopen, anders dreigt u beschouwd te worden als een hobbyist die nog even na zijn uren wat bijklust.

2. Besef dat u vergeleken zult worden met grote bedrijven

Wanneer u online uw diensten of producten aanbiedt, dan verwachten bezoekers dat u hetzelfde niveau van dienstverlening haalt als wat u pakweg van een bedrijf als Google zou verwachten. Dit simpelweg omdat u uitsluitend online aanwezig bent en alles via die weg moet verlopen.

Wees realistisch en analyseer grondig wat voor u haalbaar is naargelang uw workload en het aantal aanvragen van klanten. Investeer in de systemen die u nodig heeft om te kunnen groeien. Zorg er ook zeker voor dat u de klantenverwachtingen inlost van begin tot eind. Dat verwachten klanten namelijk van u.

3. Laat u niet misleiden

Vroeg of laat komt u met mensen in contact die u beloven dat ze de resultaten van uw online bedrijf spectaculair kunnen laten groeien als u hen daar de toestemming toe geeft. Daarnaast zijn er heel wat malafide personen actief die u vragen om in iets te investeren waarbij ze enkel op uw geld uit zijn.

Informeer u grondig voor u investeert in software of in bepaalde diensten. Een mentor of een coach kan u daar bijvoorbeeld bij helpen.

4. Zet uw website in orde

Uw website is in dit geval uw enige uithangbord. Wanneer die niet gebruiksvriendelijk of informatief is, dan zullen mensen uw website niet langer bezoeken en dan hebt u echt een probleem. Kies een domeinnaam die makkelijk te spellen is en die bij uw merk past. Neem de tijd om een goeie websiteontwikkelaar te vinden die goede recensies krijgt. Spreek ook meteen een prijs af voor het onderhouden van uw website en het doorvoeren van aanpassingen. Zorg ervoor dat het contract 100 procent waterdicht is en vraag een tweede opinie van iemand met kennis inzake. Kies ook voor een betrouwbare hostingpartner die zorgt voor het snel laden van uw website.

5. Schaaf uw digitale marketingvaardigheden bij

Eens uw website live staat, moet u er wel nog bezoekers naartoe leiden. Volg daarom zeker een cursus over digitale marketing, SEO en SEA. Dit zal u helpen om meer mensen naar uw website te krijgen en interactie met hen uit te lokken.

6. Werk in een leuke omgeving

Het grootste voordeel van een online business is de flexibiliteit ervan. Even wat minder productief thuis? Ga dan even in het park werken of in een leuke koffiebar. Profiteer van de vrijheid die u heeft. Dit zal u helpen om niet in een sleur terecht te komen, waardoor u gepassioneerd blijft in het runnen van uw bedrijf.


Ontvang meer business advies

Indien u meer business advies en informatie wenst te ontvangen, schrijf u dan in op onze nieuwsbrief.

*
*
*
*
Hoeveel werknemers telt uw onderneming?
*

Gratis gids voor het controleren van uw uitgaven

Krijg uw uitgaven snel weer onder controle en vermijd alle obstakels om van uw bedrijf een bloeiende onderneming te maken.
Download uw gids

Verhoog uw reactiviteit, productiviteit en traceerbaarheid

Met Sage 100c Productiebeheer kan u uw technische gegevens beheren, uw productieorders plannen, uw productie opvolgen en uw productiekosten nagaan.
  • Beheer van de volledige productiecyclus, van bestelling tot levering
  • Optimalisering van de voorraad en het materiaal
  • Efficiënt beheer van de productieketen en technische gegevens

 

Meer informatie

 

Sage © Sage Software 2015 . Alle Rechten Voorbehouden