Uw onderneming ontwikkelen

Vijf social media trends voor bedrijven

14 februari 2018

Bedrijven zijn voortdurend op zoek naar nieuwe manieren om zich te profileren ten opzichte van klanten en prospecten. Social media speelt daarin een belangrijke rol. Misschien is het wel eens tijd om iets nieuws te proberen op uw Facebook-, Twitter- of LinkedInkanaal? Wij volgen de social media trends alvast op de voet. Hieronder vindt u de vijf belangrijkste trends die u in 2018 zeker in de gaten moet houden.

AR & VR

Herinnert u zich Pokemon Go nog? Deze augmentend reality app zorgde ervoor dat miljoenen mensen op jacht gingen naar virtuele wezentjes die schijnbaar op uw bureau of op de hoek van de straat zaten. Wat de game zo populair maakte? Simpel, de virtuele laag die aan de werkelijkheid werd toegevoegd. Verschillende sociale netwerken zullen proberen om op dit succes in te spelen. Snapchat doet dat al. Zo kunt u bij het nemen van een selfie de gekste attributen zoals zonnebrillen of hoofddeksels toevoegen aan uw foto. Ook Facebook experimenteert met virtual reality in de vorm van Facebook Spaces.

Misschien kunnen bedrijven augmented reality ook wel inzetten in hun socialmediastrategie. Dat hoeft niet altijd ingewikkeld te zijn. U kunt bijvoorbeeld starten met een 360 gradenfoto in uw bedrijf en dat uploaden op Facebook. Een virtual reality tour in uw bedrijf zal u ongetwijfeld ook heel wat likes en shares opleveren!

Chatbots

Het zal u niet verbazen dat Facebook het populairste socialmediaplatform is. Met 2 biljoen actieve gebruikers per maand, steekt Facebook er met kop en schouders bovenuit. Maar wist u dat chatapplicaties op de tweede plaats staan? Facebook Messenger en WhatsApp zijn samen goed voor zo’n 1,2 miljoen gebruikers per maand.  Het grootste deel van dat chatverkeer gaat om persoonlijke berichten, maar ook bedrijven spelen er graag op in.

Zo kunt u de meest gestelde vragen laten beantwoorden door chatbots. Sage doet dit met chatbot Pegg. Via Facebook Messenger kunnen klanten op die manier onkostennota’s of klantenfacturen opvragen met Pegg. Of waarom geen pizza bestellen via Facebook Messenger? Dat is namelijk wat Pizza Hut doet.

Instagram Stories

Vorig jaar brak Instagram Stories helemaal door. Het idee van Instagram Stories is dat u een foto online plaatst die slechts 24 uur zichtbaar is. Vandaag telt het platform maar liefst 700 miljoen actieve gebruikers per maand. Kent u het nog niet? Maak dan zeker even een account aan en volg enkele bekende merken om te zien hoe zij Instagram Stories inzetten in hun socialmediamix.

Live Video

Het fenomeen van live broadcasting op sociale media is al vrij goed ingeburgerd. Facebook, YouTube, Instagram en Twitter bieden allemaal de mogelijkheid om live video’s te tonen. Het is een goede manier om in te spelen op een leuk moment en uw verhaal meteen te vertellen zonder enige vertraging. Het algoritme van Facebook zorgt er bovendien voor dat deze video’s vaak getoond worden en dus ook een groot aantal mensen bereiken. Waarom zou u als bedrijf dus niet eens live gaan op social media? Een leuk event of een afterwork gepland, deel het even met uw volgers.

Kies voor het juiste platform

Waar bedrijven tot voor kort nog maar één of twee social media kanalen hadden, is dat nu vaak al wat meer. Denk goed na over welke content u via welk kanaal verspreidt. Meet ook welk type post het best scoort per medium en speel daarop in.

Ook Sage speelt steeds meer in op social media. We hadden het al over chatbot Pegg, maar via Sage 100c kunt u rechtstreeks connecteren met uw socialmediakanalen.Ontvang meer business advies

Indien u meer business advies en informatie wenst te ontvangen, schrijf u dan in op onze nieuwsbrief.

*
*
*
*
Hoeveel werknemers telt uw onderneming?
*

Gratis gids voor ondernemers

Een goed beheer van een onderneming vraagt voorbereiding. Een kort overzicht van de sleutelelementen voor succes, van de offerte tot het beheer van wanbetalingen.
Download uw gids

Beheer uw klantenrelaties optimaal

Met Sage CRM blijft u in verbinding met uw klanten, leert u hen beter kennen en kan u aan al hun verwachtingen beantwoorden.
  • Meet de tevredenheid van uw klanten
  • Volg uw klanten op sociale netwerken
  • Creëer een knowledgebase met alle oplossingen voor terugkerende problemen
Meer informatie
Sage © Sage Software 2015 . Alle Rechten Voorbehouden