Uw onderneming ontwikkelen

Uw bedrijf laten groeien? Waarom een coach van onschatbare waarde kan zijn

31 januari 2019

Is uw bedrijf al volop aan het groeien of wilt u die groei net forceren? Dan bent u hoogstwaarschijnlijk voortdurend op zoek naar inspiratie en advies om het maximum uit uw team te halen. Dat is niet zo eenvoudig. Vooral de doorsnee medewerker motiveren om elke dag het beste van zichzelf te geven, is een uitdaging. We geven u enkele tips die uw groei een boost kunnen geven

Kijk in de spiegel

Van een gestage groei evolueren naar internationaal succes is een berg die een bedrijf over moet. Maar hoe begint u eraan? We raden aan om eerst even in de spiegel te kijken. Lijst even op wat de kwaliteiten zijn die het bedrijf gebracht hebben tot waar het nu staat.  De omgekeerde oefening is even belangrijk. Over welke competenties beschikt uw team onvoldoende of niet? Maak vervolgens een plan op om die ontbrekende competenties te verwerven. Deze oefening kan erg confronterend zijn, maar het helpt bedrijven wel om hun ambities ook in de praktijk te kunnen omzetten. 

Maak een gap-analyse

Wanneer u de nodige competenties om te groeien in kaart brengt, dan zult u onvermijdelijk vaststellen dat u er enkele ontbreekt in uw team. Dat kan opgelost worden door trainingen te geven, nieuwe medewerkers aan te nemen of samen te werken met freelancers of bureaus die in een bepaalde materie gespecialiseerd zijn.

Testen

Wat u ook beslist, het is belangrijk om alles goed te testen. Test of uw team in staat is om aan de nieuwe normen te beantwoorden. Kunnen ze zorgen voor een buitengewone klantenervaring? Kunnen ze strategisch nadenken? Dergelijke vragen beantwoorden zal u helpen om mogelijke problemen in kaart te brengen en het beste uit uw team te halen.

Het belang van een coach in uw groeiproces

Een onderneming sterk laten groeien is voor u misschien nieuw. Dat vraagt veel van uw leiderschapscapaciteiten en misschien twijfelt u wel of u goed bezig bent. Het is dan ook helemaal geen schande om beroep te doen op een coach die u hierbij kan helpen. Enkele tips om die persoon te vinden.

1. Zoek iemand met ervaring

Een goede coach is iemand met ervaring die voorheen al in uw schoenen heeft gestaan en een aantal bedrijven succesvol heeft laten groeien. Ze beschikken over een schat aan ervaring, waardoor ze vroegtijdig problemen, valkuilen en opportuniteiten onder uw aandacht kunnen brengen.

Ze houden u tegen als u even de verkeerde kant uitgaat en ze helpen om de juiste richting in te slaan. Het is die ervaring die voor u een erg waardevolle bron van feedback zal vormen.

2. Zoek iemand die u verantwoordelijk houdt

Een goede coach zal u verantwoordelijk stellen voor de groei en u om die reden motiveren. Ze weten perfect welke stappen in de eerste 30, 60 of 90 dagen van uw groeiproces ondernomen moeten worden. Ze zullen u er ook aan houden dat u deze stappen volgt.

Een coach zorgt ervoor dat u de dagelijkse beslommeringen even door iemand anders laat uitvoeren, zodat u de taken kunt uitvoeren die een verschil maken voor het bedrijf.

3. Onderzoek de accreditatie van uw coach

Zoek altijd naar een geaccrediteerde coach, want dat betekent dat hij of zij zich houdt aan bepaalde kwaliteitsnormen en gedragscodes.

Zo weet u zeker dat u werkt met iemand die zijn of haar rol als coach serieus neemt en het beste met u voor heeft.

4. Zoek naar een sprankeltje chemie

Een relatie met een coach staat of valt met vertrouwen. Zorg er dus voor dat u mogelijke coaches een aantal keer ontmoet alvorens u iemand aanstelt. U moet een klik hebben met die persoon, want er zullen een aantal ups en downs komen die u openlijk met uw coach moet kunnen bespreken. U moet erop kunnen vertrouwen dat uw coach u naar succes leidt en niet tot wanhoop drijft.

5. Check referenties

Vergeet niet dat een coach u nodig heeft om zijn of haar reputatie op te bouwen. Ze zullen geen nieuwe projecten vinden als ze niet bij andere bedrijven kunnen aantonen dat ze in het verleden al op een succesvolle manier bedrijven hebben begeleid. Dat zorgt ervoor dat ze ook voor u hun uiterste beste willen doen.

Anderzijds moet u ook kritisch naar enkele referenties vragen en die personen contacteren om grondig na te gaan of dat wat hij of zij beweert ook wel effectief klopt.


Ontvang meer business advies

Indien u meer business advies en informatie wenst te ontvangen, schrijf u dan in op onze nieuwsbrief.

*
*
*
*
Hoeveel werknemers telt uw onderneming?
*

Gratis gids voor het controleren van uw uitgaven

Krijg uw uitgaven snel weer onder controle en vermijd alle obstakels om van uw bedrijf een bloeiende onderneming te maken.
Download uw gids

Verhoog uw reactiviteit, productiviteit en traceerbaarheid

Met Sage 100c Productiebeheer kan u uw technische gegevens beheren, uw productieorders plannen, uw productie opvolgen en uw productiekosten nagaan.
  • Beheer van de volledige productiecyclus, van bestelling tot levering
  • Optimalisering van de voorraad en het materiaal
  • Efficiënt beheer van de productieketen en technische gegevens

 

Meer informatie

 

Sage © Sage Software 2015 . Alle Rechten Voorbehouden