Uw onderneming ontwikkelen

Gids: waarom u best een contactbeheersoftware aanschaft?

30 december 2015

Klanten, prospecten, partners, leveranciers: uw onderneming onderhoudt relaties met tal van contacten die vaak of minder vaak voorkomen in verschillende dossiers, databases of uiteenlopende toepassingen. Deze contacten worden voor verschillende doeleinden benaderd: prospectie, hernieuwing van contracten, opvolgen van facturatie… Dit gebeurt meestal zonder echte coördinatie. Als deze databases niet toegankelijk zijn voor geïnteresseerde medewerkers en niet regelmatig worden geactualiseerd, raken ze snel onbruikbaar.

Het beheer van contacten vormt een strategische realiteit voor uw bedrijf. Het biedt u de kans om klanten loyaal te maken, om prospecten te benaderen, leveranciers op te volgen, productiviteitswinst tot stand te brengen (automatisering van prospectieactiviteiten, aanmaningen,…) en uw omzet te verhogen.

Bent u zeker van het beheer van deze contacten? Uw commerciële teams zijn immers vaak beperkt in omvang; het is daarom des te belangrijker om hen betrouwbare middelen te verschaffen voor een optimalisering van hun dagelijkse werkzaamheden.

De gevolgen van een slecht beheer van contacten zijn niet mis te verstaan: verlies van informatie, veroudering van gegevens, ontbreken van planning van uitgevoerde acties, verminderde productiviteit door het rudimentaire karakter van de tools (Excel, Outlook…), gemiste verkoopsopportuniteiten. De inzet is cruciaal:  ontoereikende opvolging van klanten, onnauwkeurig beheer van historiek, versnipperde strategische informatie.

Dankzij de programma’s voor het beheer van contacten realiseren uw teams het volgende:

  • Optimalisering: de dagelijkse activiteiten worden optimaal georganiseerd. De opslag en de benutting van de informatie, afkomstig van het terrein, worden geoptimaliseerd.
  • Actualisering: de regelmatige actualisering van de gegevens is fundamenteel om hun klanten beter te leren kennen, te anticiperen op hun behoeften en hun getrouwheid te vergroten zodoende hen beter te kunnen opvolgen en de onderhandelingspositie te versterken. Actualisering leidt tevens tot een betere commerciële productiviteit, een hechtere relatie met de klant en een doelgerichte prospectie.
  • Automatisering van de salesfuncties: het kiezen van een programma voor het beheer van contacten komt neer op het kiezen van een tool die centraal zal staan in de relatie met uw klant. Het gaat om een automatisering van de belangrijkste salesfuncties, zoals het beheer van accounts en verkoopsopportuniteiten, de uitwerking van commerciële voorstellen, de opvolging van agenda’s, de prognoses van omzetcijfers en de aanmaak van rapporten.

Vul de onderstaande velden in om de gids te downloaden.

*
*
*
*
*

Beheer uw klantenrelaties optimaal

Met Sage CRM blijft u in verbinding met uw klanten, leert u hen beter kennen en kan u aan al hun verwachtingen beantwoorden.
  • Meet de tevredenheid van uw klanten
  • Volg uw klanten op sociale netwerken
  • Creëer een knowledgebase met alle oplossingen voor terugkerende problemen
Meer informatie
Sage © Sage Software 2015 . Alle Rechten Voorbehouden