Uw onderneming ontwikkelen

Tijdens de afgelopen 20 jaar, zijn onze kantoren aanzienlijk veranderd. We hebben afscheid genomen van de stenografen en hun schrijfmachines. Ook de faxmachines zijn, bijna allemaal, in onbruik geraakt.

Hoe zullen onze kantoren er in 2020 uitzien?

18 maart 2016

Smartphones zijn in opmars en privétoestellen worden steeds vaker gebruikt voor professionele doeleinden. Er bestaan echter nog minder moderne bedrijven die het gebruik van sociale media verbieden. Het is ironisch dat meer dan 40% van de werkgevers hun potentiële werknemers nagaan op bijvoorbeeld Facebook. Tien jaar later neemt onze aanwezigheid op sociale media aan een snel tempo toe. Zullen de 5 komende jaren een revolutie teweegbrengen in ons dagelijks leven?

De mondiale verbondenheid met het internet zal de hoeksteen worden van onze toekomstige kantoren. Tegen 2020 zullen veel kantoren voorzien zijn van sensortechnologie die de verlichting automatisch regelt om een optimale sfeer te creëren. In de kantoren zullen stille ruimtes gecreëerd worden met geluidsonderdrukkende technologie. Dankzij deze technologie, gebaseerd op de helmentechnologie in de luchtvaart, kunnen er zelfs vergaderingen gehouden worden in een open space. Slimme apparaten, zoals smartphones, tablets en uurwerken, zetten zich automatisch in stille modus wanneer u in vergadering bent. Bovendien nemen ze alle gesprekken op die omgezet kunnen worden in nota’s voor alle deelnemers. Worden toetsenborden essentieel in een wereld waarin tast, gebaren en spraakopdrachten dagelijkse kost zullen zijn?

De werknemers zullen over meer bewegingsruimte beschikken. De kantoren zijn nu immers nooit ruim genoeg om iedereen tegelijkertijd te ontvangen. Het steeds moeilijker te vinden evenwicht tussen professioneel en privéleven zal er bovendien voor zorgen dat veel mensen kunnen werken van waar ze zich bevinden. Er bestaan namelijk veel concurrerende technologieën die de mensen die van thuis uit werken, virtueel aanwezig kunnen laten zijn.

De robot voor virtuele aanwezigheid, Beam, is de pionier van de ‘gevirtualiseerde’ robots die definitief hun plaats zullen krijgen in de kantoren. Tegen 2020 zou zelfs de grootste wens van science fictionliefhebbers kunnen uitkomen. Dan zouden immers ook menselijke robots hun intrede kunnen maken. Deze robots zullen ons verpersoonlijken als wij afwezig zijn. Het Japanse bedrijf Geminiod heeft al de eerste stappen gezet binnen deze technologie.

Een ander soort van slim apparaat zal in 2020 gelanceerd worden. De nieuwe generatie van smart glasses zal immers snel vervangen worden door digitale contactlenzen. Deze lenzen geven de gebruiker relevante digitale informatie in real time. Ze zullen beschikken over een digitaal scherm dat de grenzen van onze wereld opheft. Zo vergeten we nooit nog een naam of lopen we nooit nog verloren. Ten slotte zullen ook alle kabels in de nieuwe kantoren volledig verdwijnen. Dankzij de ontwikkeling van draadloze elektriciteit, de “witricity”, worden we verlost van kabels voor onze apparaten. De grote revolutie van draadloze toepassingen zal de werking van alles wat we kennen veranderen, van voertuigen tot openbare werken.

Future room infographic


Ontvang meer business advies

Indien u meer business advies en informatie wenst te ontvangen, schrijf u dan in op onze nieuwsbrief.

*
*
*
*
Hoeveel werknemers telt uw onderneming?
*

Gratis gids over de elektronische facturatie

Wil u zelf beginnen met elektronische facturatie, maar u weet niet hoe? Sage begeleidt u in 6 stappen.
Download uw gids

Elektronische facturen gemakkelijk versturen en ontvangen

Betreed het tijdperk van de dematerialisatie dankzij het Commercieel Beheer van Sage BOB 50:
  • Elektronische facturen gemakkelijk aanmaken, versturen en ontvangen
  • Uw gegevens automatisch ingeven in de boekhouding dankzij de module van BOB-demat
  • Uw rendement efficiënt verhogen
Meer informatie
Sage © Sage Software 2015 . Alle Rechten Voorbehouden