Hoe uw fiduciaire efficiënt beheren?

3 tips om uw accountancykantoor te moderniseren

30 april 2019

Is het hoog tijd om uw accountancykantoor te moderniseren? Aangezien er heel wat concurrenten om de hoek loeren moet u hen altijd een stapje voor blijven. Technologie kan daar een grote rol in spelen. We geven u 3 tips om daarin te slagen.

1. Onderzoek welke technologieën voor u een meerwaarde zouden zijn

Door het toenemend aantal innovatieve technologieën – denk maar aan boekhouden in de cloud, kunstmatige intelligentie of doorgedreven automatisering – raakt u al snel in de war over welke technologieën de grootste impact kunnen hebben op uw bedrijf. Toch mag u zich niet laten ontmoedigen. Investeren in de juiste technologie is een must.

Daarom is het belangrijk dat u zelf ook gaat onderzoeken welke technologieën voor u een meerwaarde kunnen bieden. Er bestaan heel wat beurzen waar u zich kunt informeren. Denk maar aan Forum For the Future dat jaarlijks doorgaat in Brussel. Ook in het buitenland zijn er verschillende mogelijkheden. Zo kunt u onder meer terecht op Accountex of the Future of Finance Summit in Londen.

Deze events geven je niet alleen de kans om te luisteren naar de meest innovatieve bedrijven uit uw sector, u kunt ook met andere accountants spreken om te horen wat voor hen wel heeft gewerkt en welke fouten ze hebben gemaakt.

2. Verlies uw doelstellingen niet uit het oog

Elke digitale transformatie is anders. Een algemene aanpak die voor iedereen werkt, bestaat simpelweg niet. Zowel op lange als op korte termijn heeft elk bedrijf zijn eigen tekortkomingen waar aandacht aan moet worden besteed. Technologie moet helpen om die tekortkomingen weg te werken.

Over welke uitdagingen hebben we het dan? Het kan zijn dat u als bedrijf al uw accountants de kans wil geven om klantengegevens vanop afstand te raadplegen. Of u wil af van face-to-face meetings om die te vervangen door videoconferenties.

Wat de uitdagingen ook zijn, u moet uw technologie altijd kiezen in functie van uw doelstellingen en niet omdat u het gewoon een interessante technologie vindt.

3. Een stap voor op de concurrentie

Wilt u uw concurrenten een stap voor blijven? Dan moet u vermijden dat u te veel kijkt naar wat er nu gebeurt. U moet meer focussen op wat er in de toekomst zal gebeuren. Dit lijkt op het eerste zicht een erg grote uitdaging, maar het is essentieel voor elk bedrijf dat zijn concurrenten een stap voor wil blijven.

Even belangrijk is nadenken over hoe u toekomstige innovaties kunt omzetten in nieuwe dienstenmodellen om te anticiperen op de noden van uw klanten. Belangrijk is dat u dit niet alleen doet. U moet uw medewerkers stimuleren om de ogen en de oren open te houden en met innovatieve voorstellen tot bij u te komen.


Ontvang meer business advies

Indien u meer business advies en informatie wenst te ontvangen, schrijf u dan in op onze nieuwsbrief.

*
*
*
*
Hoeveel werknemers telt uw onderneming?
*

Gratis gids over de digitale hervorming van boekhouder

De toenemende digitalisering van bedrijven betreft de boekhouder. Hij ligt namelijk aan de basis van de ondernemingsstrategie. Ontdek wat er verandert.
Download uw gids

De software voor boekhouders en accountants

  • Verbeter de relatie en communicatie tussen de klant en de fiduciaire
  • Optimaliseer uw werk
Meer informatie

Sage © Sage Software 2015 . Alle Rechten Voorbehouden