Hoe uw fiduciaire efficiënt beheren?

Vier tips van Accountex 2019 voor uw praktijk

26 juni 2019

Accountex 2019 is alweer voorbij, en naast de gratis stickers, USB-sticks en pluizige speeltjes, was er op het Londense event een grote hoeveelheid aan informatie voor boekhouders om naar huis te nemen. Hoe zal uw praktijk evolueren en veranderen op basis van wat er werd gezegd? Er kwamen een aantal zeer sterke thema’s aan bod. Hier zijn ze nog eens op een rijtje:

1.      Veranderende opleidingen

De wereld van de boekhouders is aan het veranderen en daarom moeten we ervoor zorgen dat toekomstige accountants over de nodige vaardigheden beschikken. Bovenaan de vereiste competenties staat technologische geletterdheid. Daaronder staan vaardigheden om relaties uit te bouwen en om bedrijfsadvies te geven. Dit alles suggereert een subtiele verschuiving in de markt, waarbij boekhouders eenvoudigweg dichterbij de bedrijven staan waarvoor ze werken.

2. Technologie, technologie, technologie

Wanneer u op Accountex rondloopt, is er geen twijfel over het belang van technologie binnen de boekhoudsector. De meerderheid van de standen waren technologieleveranciers, gaande van fintech en blockchain tot encryptie en de cloud. Veel keynotes en seminaries waren ook gewijd aan de digitale transformatie.

3. Diversiteit

Een handvol keynotes en seminaries hadden het dit jaar ook over de diversiteit – of het gebrek eraan – binnen het beroep. Er zijn een aantal eenvoudige en voor de hand liggende manieren om de diversiteit van uw praktijk te verhogen. Hier zijn een aantal voorbeelden:

  • U kunt een beleid schrijven over diversiteit en inclusie
  • U kunt starten met opleidingen
  • U kunt het bestaand beleid, procedures en rekruteringspraktijken onderzoeken om te zien hoe zij de diversiteit (verder) kunnen bevorderen.

4. Adviesverlening

Het lijdt weinig twijfel dat adviesverlening de afgelopen jaren het eerste was waaraan boekhouders dachten, maar dit jaar was er een evolutionaire sprong om daadwerkelijk te bespreken hoe dit kan worden bereikt.

Verschillende keynotes en rondetafelgesprekken deelden beproefde en toegepaste ideeën en manieren om vooruit te gaan. Dit bewijst nogmaals dat het beroep van boekhouders in beweging is en zich op de komende jaren voorbereidt in een wereld waarin klantrelaties ook zijn geëvolueerd door slimmer gebruik van technologie.


Ontvang meer business advies

Indien u meer business advies en informatie wenst te ontvangen, schrijf u dan in op onze nieuwsbrief.

*
*
*
*
Hoeveel werknemers telt uw onderneming?
*

Gratis gids over de digitale hervorming van boekhouder

De toenemende digitalisering van bedrijven betreft de boekhouder. Hij ligt namelijk aan de basis van de ondernemingsstrategie. Ontdek wat er verandert.
Download uw gids

De software voor boekhouders en accountants

  • Verbeter de relatie en communicatie tussen de klant en de fiduciaire
  • Optimaliseer uw werk
Meer informatie

Sage © Sage Software 2015 . Alle Rechten Voorbehouden