Hoe uw fiduciaire efficiënt beheren?

4 manieren waarop accountants de technologie kunnen volgen

29 november 2018

Bent u bang dat de nieuwe technologieën zich zo snel ontwikkelen dat u niet langer kunt volgen? Wees gerust, u bent niet de enige die zich hierdoor geïntimideerd voelt. De krantenkoppen maken het vaak nog erger: “Robots nemen de taak van de accountant over”, “Blockchain maakt audits overbodig”, enzovoort.

De impact van technologie op boekhoudkantoren en bedrijven in het algemeen is groot. Technologie verandert onze manier van werken, maar dat hoeft niet altijd zo angstaanjagend te zijn als het wordt voorgesteld. Bovendien kunt u wel degelijk enkele stappen ondernemen om u hierop voor te bereiden.

1. Blijf kalm

Aangezien de snelheid waarmee technologische veranderingen zich doorzetten exponentieel toeneemt, kan dit angstaanjagend zijn voor mensen die niet houden van verandering. Anderzijds is het een enorme kans voor wie de veranderingen een kans wil geven. Panikeer dus niet en bekijk het allemaal op een kalme, rationele manier.

2. School uzelf en uw bedrijf bij

De verandering begrijpen is essentieel. U hoeft geen expert te worden in voorspellende analyses, machine learning, blockchain, AI, algoritmes en andere disruptieve technologieën. Wat u wel moet doen is mensen aanspreken die er heel veel van weten en die u kunt vertrouwen. Stel hen vragen, neem die kennis in u op en kijk of u er concreet iets mee kunt doen.

Lees zoveel mogelijk over de onderwerpen die u interesseren. Ga naar events, volg webinars en workshops. Ga ook even na wie er in uw bedrijf voorstander is van deze nieuwe technologieën. Stuur hen vervolgens naar interessante trainingscursussen en vraag hen de informatie die ze opgedaan hebben met u te delen.

3. Maak een plan

We weten allemaal dat boekhoudkantoren de impact van technologie zullen voelen, maar dat betekent niet dat het beroep zal verdwijnen. Het zal gewoon anders zijn dan vandaag het geval is.

Het is dan ook belangrijk dat alle neuzen in het team dezelfde richting uitwijzen. Als werknemers voelen dat het management twijfelt over de nieuwe technologieën, dan zullen werknemers ook minder geneigd zijn om in dat verhaal mee te stappen. Eventueel kan een externe partij u helpen met de strategische planning, de visie en het implementeren van de veranderingen binnen het bedrijf.

4. Communiceer met uw team

Een van de belangrijkste dingen die u zeker moet doen, is uw team laten voelen dat u de veranderingen op de voet volgt, dat u ze begrijpt en dat u een plan heeft om ermee om te gaan. Veel van de werknemers in uw bedrijf maken zich namelijk ook zorgen over deze veranderingen. Stel hen gerust en maak hen duidelijk hoe u erover denkt. De kans is groot dat ze met u meedenken en dat u er met hen over in dialoog kan treden.  


Ontvang meer business advies

Indien u meer business advies en informatie wenst te ontvangen, schrijf u dan in op onze nieuwsbrief.

*
*
*
*
Hoeveel werknemers telt uw onderneming?
*

Gratis gids over de digitale hervorming van boekhouder

De toenemende digitalisering van bedrijven betreft de boekhouder. Hij ligt namelijk aan de basis van de ondernemingsstrategie. Ontdek wat er verandert.
Download uw gids

De software voor boekhouders en accountants

  • Verbeter de relatie en communicatie tussen de klant en de fiduciaire
  • Optimaliseer uw werk
Meer informatie

Sage © Sage Software 2015 . Alle Rechten Voorbehouden