Hoe uw fiduciaire efficiënt beheren?

Betekent automatisering het einde van de boekhouder?

26 januari 2018

Dat de boekhouder 2.0 steeds vaker als raadgever optreedt bij klanten, daar hadden we het al over in deze blog. Maar wat is de impact van automatisering op het takenpakket van de boekhouder? Zullen boekhouders binnenkort vervangen worden door software? Sage vroeg het aan 700 accountants.

De toekomst ziet er helemaal niet slecht uit

Maar liefst 96 procent van alle ondervraagden is optimistisch over de toekomst van de boekhouder. Zien accountants automatisering dan niet als een bedreiging voor hun job? Van alle respondenten gaf 68 procent aan dat ze hun takenpakket op korte termijn grondig zien veranderen. Ze geloven echter niet dat dit het verdere bestaan van hun job in gevaar brengt. 53 procent zegt dat de tijd die ze uitsparen door automatisering meer dan welkom is om hun klanten strategisch beter te kunnen adviseren.

Kmo’s zijn vragende partij

Dat die adviserende rol steeds belangrijker is, bevestigen ook kmo’s. Kleine en middelgrote ondernemingen zijn op zoek naar accountants die hen dat extra tikkeltje advies kunnen bieden. Boekhouders die zich daar niet op voorbereiden, zijn kwetsbaar en dreigen klanten te verliezen aan directe concurrenten.

Marketing automation en data analytics bieden heel wat kansen

Bent u toch nog sceptisch als het om automatisering gaat? Sta dan toch even stil bij de voordelen die het u kan opleveren. Marketing automation is een van die voordelen. Een boekhouder beschikt over zeer veel informatie, maar doet er vaak te weinig mee. Met marketing automation haalt u meer uit uw data. Om een simpel voorbeeld te geven: een persoonlijke nieuwsbrief. Via deze weg kunt u automatisch bepaalde informatie doorsturen naar uw klanten en dat kan uw relatie met hen sterk verbeteren.

En wat dan gezegd over de inzichten die automatische data-analyse u kunnen verschaffen?  In een handomdraai krijgt u een overzicht van wat uw klanten gepresteerd hebben zonder dat u daar zelf iets voor hoeft te doen. Gevolg? U heeft meer tijd om de resultaten te analyseren en uw klanten strategisch advies te verlenen. Win-winsituaties voor iedereen, toch?Ontvang meer business advies

Indien u meer business advies en informatie wenst te ontvangen, schrijf u dan in op onze nieuwsbrief.

*
*
*
*
Hoeveel werknemers telt uw onderneming?
*

Gratis gids over de digitale hervorming van boekhouder

De toenemende digitalisering van bedrijven betreft de boekhouder. Hij ligt namelijk aan de basis van de ondernemingsstrategie. Ontdek wat er verandert.
Download uw gids

De software voor boekhouders en accountants

  • Verbeter de relatie en communicatie tussen de klant en de fiduciaire
  • Optimaliseer uw werk
Meer informatie

Sage © Sage Software 2015 . Alle Rechten Voorbehouden