Hoe uw fiduciaire efficiënt beheren?

Sage Cloud Demat geeft accountants meer tijd

16 maart 2018

Vergeet het stereotiepe beeld van de wereldvreemde boekhouder die zich alleen hoeft te bekommeren om cijfers en zijn rekenmachine. Tegenwoordig moet een accountant veel meer kunnen. Klanten verwachten dat hun accountant zo een goed zicht heeft op hun bedrijfsvoering dat hij hen ook advies en ondersteuning kan bieden. Is de boekhouder 2.0 geboren?

Gewijzigd takenpakket

Commerciële vaardigheden, een vlotte communicatiestijl en financiële adviesverlening... Het zijn maar enkele zaken die klanten tegenwoordig van hun accountant verwachten. Voeg daar nog de expertise inzake rapportering, forecasting en risk management aan toe en we komen tot het takenpakket van de boekhouder 2.0.

Is de accountant wel klaar om die extra dienstverlening op zich te nemen? Is daar wel tijd voor? Het antwoord hangt in grote mate af van de software die accountants gebruiken. Heel wat administratieve taken en rekenwerk kunnen namelijk al overgenomen worden door software. Dat geeft de accountant extra ruimte om te focussen op het adviseren van zijn klanten.

Sage Cloud Demat biedt een antwoord

Omdat we er ons bij Sage van bewust zijn dat accountants steeds vaker tijd moeten maken om advies te geven aan klanten ontwikkelden we het online platform Sage Cloud Demat. Met Cloud Demat digitaliseert en archiveert u als accountant de volledige instroom van boekhoudkundige documenten. Dat maakt het samenwerken tussen accountant en klant heel wat eenvoudiger. Dankzij deze nieuwe toepassing kunnen ondernemers en bedrijfsleiders overal en altijd hun boekhoudkundige stukken uploaden, verzenden en raadplegen. Bovendien hebben ze in realtime zicht op de cijfers.

Zo wint niet alleen de kmo aan tijd, maar ook de accountant, aangezien een groot deel van de repetitieve en administratieve taken geautomatiseerd worden en er daardoor meer mogelijkheden zijn om klanten bij te staan met advies. Daarnaast kunnen facturen meteen als boekingsvoorstel worden klaargezet in de Sage BOB 50 boekhoudsoftware. Op die manier willen we dat accountants met Sage BOB 50 kunnen blijven inspelen op de steeds veranderende eisen van de klant.

Benieuwd welke voordelen Sage Cloud Demat u biedt? Neem hier even een kijkje.Ontvang meer business advies

Indien u meer business advies en informatie wenst te ontvangen, schrijf u dan in op onze nieuwsbrief.

*
*
*
*
Hoeveel werknemers telt uw onderneming?
*

Gratis gids over de digitale hervorming van boekhouder

De toenemende digitalisering van bedrijven betreft de boekhouder. Hij ligt namelijk aan de basis van de ondernemingsstrategie. Ontdek wat er verandert.
Download uw gids

De software voor boekhouders en accountants

  • Verbeter de relatie en communicatie tussen de klant en de fiduciaire
  • Optimaliseer uw werk
Meer informatie

Sage © Sage Software 2015 . Alle Rechten Voorbehouden