Hoe uw fiduciaire efficiënt beheren?

Hoe word ik de adviseur bij uitstek van mijn klanten?

30 oktober 2018

Uw klanten goed onderbouwd advies geven biedt zowel voor u als uw klanten heel wat voordelen. In dit artikel gaan we dieper in op wat het nu concreet betekent om als accountant ook de rol van adviseur op u te nemen, hoe u er voordeel bij kunt doen en welke stappen u moet ondernemen om erin te slagen.

Het belang van vertrouwen en advies

Jaarlijks ondervragen we bij Sage 3.000 accountants wereldwijd om zicht te krijgen op de laatste nieuwe trends in de boekhoudwereld. Uit het onderzoeksrapport van 2018 blijkt eens te meer dat klanten het belangrijk vinden dat hun accountant hen met raad en daad kan bijstaan. Ze moeten op hun accountant kunnen vertrouwen om beslissingen te nemen die het bedrijf ten goede komen.

Wat verstaan we onder een goede adviesverlener?

Een goede adviesverlener is iemand die kan bewijzen dat hij of zij alles doet om zijn klanten de juiste beslissingen te laten maken. Het is een accountant die altijd bereid is te luisteren naar de steeds veranderende behoeften van de klanten. Wilt u echt scoren? Dan zorgt u er best ook voor dat u de digitale trein niet mist en mee evolueert met uw tijd.

Wat zijn de voordelen voor u als u erin slaagt uw klanten deskundig advies te geven?

  1. U zult meer nieuwe klanten krijgen door mond-tot-mondreclame. Uw klanten zullen u ongetwijfeld aanbevelen aan derden omwille van het feit dat u net dat tikkeltje meer kon bieden.

  2. U zult een beter zicht krijgen op waar uw klanten echt van wakker liggen op professioneel vlak. Samen met hen kunt u die bekommernissen aanpakken.

  3. Wanneer u merkt dat een bepaalde zorg bij heel wat klanten terugkeert, dan kunt u overwegen om een nieuw product of een nieuwe dienst te verlenen. U helpt uw klanten en tegelijkertijd creëert u een nieuwe bron aan inkomsten.

Wilt u uw klanten beter adviseren? We geven u 4 tips

1. Stel uw klanten voldoende vragen

Soms is het beste antwoord op een vraag van een klant een nog betere vraag stellen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat u begrijpt wat uw klant vraagt en waarom hij of zij dat net wil weten. Dit helpt u om hen goed onderbouwde en duidelijke antwoorden te geven.

2. Communiceer in twee richtingen

Duidelijk en vaak communiceren is een absolute vereiste. Of het nu face-to-face is, per telefoon, per e-mail of via de sociale media, zorg ervoor dat er voldoende overlegmomenten zijn. Ga de dialoog aan met uw klanten en luister vooral naar hun bekommernissen. Vermijd te allen tijde dat u voortdurend aan het woord bent zonder dat u uw klanten aan het woord laat.

3. Identificeer de bekommernissen van uw klanten

Elke klant ligt ergens van wakker. Wanneer u erin slaagt die zaken bloot te leggen en vervolgens ook nog een oplossing kunt aanbieden, dan zal het u zeker helpen om als adviseur beschouwd te worden.

4. Krijg in realtime toegang tot de data van uw klanten

Dit helpt u problemen te spotten en oplossingen aan te reiken nog voor het echt nodig is. Cloudtechnologie zorgt ervoor dat u 24/7 verbonden bent met uw klanten. Treedt er een probleem op? Dan hoeft u niet te wachten tot uw klanten u de nodige informatie bezorgen, u heeft er meteen toegang toe en zo kunt u sneller een oplossing bedenken.


Ontvang meer business advies

Indien u meer business advies en informatie wenst te ontvangen, schrijf u dan in op onze nieuwsbrief.

*
*
*
*
Hoeveel werknemers telt uw onderneming?
*

Gratis gids over de digitale hervorming van boekhouder

De toenemende digitalisering van bedrijven betreft de boekhouder. Hij ligt namelijk aan de basis van de ondernemingsstrategie. Ontdek wat er verandert.
Download uw gids

De software voor boekhouders en accountants

  • Verbeter de relatie en communicatie tussen de klant en de fiduciaire
  • Optimaliseer uw werk
Meer informatie

Sage © Sage Software 2015 . Alle Rechten Voorbehouden