Hoe uw fiduciaire efficiënt beheren?

Hoe u van louter accountant ook een echte partner wordt

30 mei 2018

Door de opkomst van nieuwe technologieën hebben we de afgelopen jaren een enorme verandering meegemaakt in de boekhoudwereld. De cloud, de mobiele revolutie en IoT-technologieën hebben het leven van onze klanten en hun praktijk grondig dooreengeschud. Deze veranderingen zorgen voor een toenemende flexibiliteit en nieuwe opportuniteiten waar we nooit eerder over beschikten.

Één van de grootste bevolkingsgroepen ter wereld, in sommige landen zelfs groter dan die van de babyboomers, is de millenniumgeneratie. Mensen die geboren zijn tussen 1983 en 2000 bepalen stilaan de normen in het bedrijfsleven. Aangezien ze opgegroeid zijn met technologie, beschouwen ze het als vanzelfsprekend dat technologie deel uitmaakt van hun professionele leven. Hun businessplan start eerder met het kiezen van de domeinnaam voor hun website dan het registreren van hun vennootschap.

Wie succesvol wil zijn als accountant moet dan ook begrijpen dat technologie steeds belangrijker is om aan de verwachting van klanten te voldoen. Maar hoe slaagt u daarin als accountant?

Kom van achter uw bureau

De helft van de jonge ondernemers is ervan overtuigd dat iedereen in de toekomst zal werken via een mobiel toestel. Klanten verwachten dan ook dat hun accountant kan werken wanneer en waar hij of zij dat zelf wenst. Werken vanop afstand is meer dan ooit de nieuwe norm.

Klanten verwachten dat een accountant mee is met zijn tijd. Dat vraagt niet eens zoveel moeite. Applicaties en diensten als Skype en Slack maken het mogelijk om vanop eender welke locatie te chatten. Cloudgestuurde boekhoudsoftware zorgt er voor dat u niet alleen in contact staat met uw klanten, maar het laat u ook toe om gegevens in realtime te checken. Zo beschikt u altijd over de juiste gegevens op het juiste moment. De technologie die u daarvoor nodig heeft bevindt zich nagenoeg altijd in uw broekzak: uw smartphone.

Bied advies aan

Onderzoek toont aan dat klanten maar al te graag zouden hebben dat hun accountant een specialist is in zijn vak. Daarom raden wij aan om samen met uw klanten enkele doelen te stellen en te monitoren of uw klant erin slaagt die te bereiken. Ook daar kan technologie u van dienst zijn. Veel cloudsoftware laat u namelijk toe om enkele KPI’s te formuleren samen met uw klanten.

Natuurlijk is er ook nog zoiets als zelf op onderzoek trekken. Neem wat tijd om u te verdiepen in de sector waarin uw klanten actief zijn. Zo zult u veel beter hun financiële situatie kunnen vergelijken met de concurrentie.

Maak van werken een plezier

43 procent van de jonge ondernemers geeft aan dat ze de bureaucratie en administratieve rompslomp als demotiverend ervaren. Ze verwachten dat hun werk even leuk is als andere aspecten in hun leven.

Van administratieve rompslomp heeft de gemiddelde accountant wel kaas gegeten. Nochtans kunnen nieuwe technologieën dit tot een minimum beperken. Zo zorgt cloudsoftware er in vele gevallen voor dat wettelijke vereisten automatisch worden aangepast. Uw klanten zullen ervan profiteren, maar ook u bent niet langer het slachtoffer van uw administratie.Ontvang meer business advies

Indien u meer business advies en informatie wenst te ontvangen, schrijf u dan in op onze nieuwsbrief.

*
*
*
*
Hoeveel werknemers telt uw onderneming?
*

Gratis gids over de digitale hervorming van boekhouder

De toenemende digitalisering van bedrijven betreft de boekhouder. Hij ligt namelijk aan de basis van de ondernemingsstrategie. Ontdek wat er verandert.
Download uw gids

De software voor boekhouders en accountants

  • Verbeter de relatie en communicatie tussen de klant en de fiduciaire
  • Optimaliseer uw werk
Meer informatie

Sage © Sage Software 2015 . Alle Rechten Voorbehouden