Hoe uw fiduciaire efficiënt beheren?

Sage staat mee aan de wieg van DigiCrowd

28 maart 2019

Op 14 februari 2019 werd Digicrowd gelanceerd.  DigiCrowd is een initiatief van Sage, CodaBox, Wolters Kluwer en WinBooks, vier belangrijke leveranciers van bedrijfs- en boekhoudsoftware in België. De ambitie is om 100.000 bedrijven te overtuigen om voor elektronische facturatie te kiezen.

Draagvlak voor digitalisering creëren

De overheid stimuleert ondernemers al langer om zoveel mogelijk administratie digitaal te laten verlopen. Dat beaamt ook Philippe De Backer, Minister van Digitale Agenda, Telecommunicatie en Post, belast met Administratieve Vereenvoudiging, Bestrijding van de sociale fraude, Privacy en Noordzee: “Er worden in België elk jaar meer dan 1 miljard facturen verstuurd en verwerkt in boekhoudingen. Door al deze facturen digitaal te versturen en te verwerken kan er 3,4 miljard euro bespaard worden, kan het aantal slechte betalers en de gemiddelde duur van de betalingstermijnen dalen. Dat is een goede zaak voor onze economie. Bovendien daalt hierdoor ook de papieren administratieve rompslomp. We zijn verheugd dat Digicrowd digitale facturatie laagdrempelig maakt en breed wil uitrollen.”

Open en gestructureerd formaat (UBL)

Momenteel worden zo’n 50 procent van alle facturen als pdf-bijlage via e-mail verstuurd. Dat is inderdaad via een digitaal kanaal, maar minder geschikt om vlot en foutloos in boekhoud-, betaal- of erp-software te importeren. Een open gestructureerd formaat (UBL) biedt hiervoor een betere oplossing.

DigiCrowd wil dit probleem aanpakken. De initiatiefnemers willen bedrijven toegang geven tot de netwerken die hen toelaten om elektronische facturen met hun boekhouder uit te wisselen. Tegelijk willen ze ook het verzenden van elektronische facturen democratiseren en het UBL-formaat als standaard voor elektronische facturatie promoten.

“Met DigiCrowd willen we Belgische ondernemingen de middelen geven om hun facturatie te digitaliseren, en er zo voor zorgen dat België niet achteropraakt in Europa”, aldus Alex Dossche, Managing Director bij Sage Belux

Focus op de boekhoudkantoren

De focus van het project ligt in eerste instantie bij de boekhoudkantoren of fiduciaires. “Elke fiduciaire is goed voor een veelvoud aan dossiers en bedrijven”, vertelt Alex Dossche. Een efficiëntere samenwerking tussen bedrijven en boekhouders, een vereenvoudigde administratie en een digitaal archief, dat zijn de speerpunten van DigiCrowd.


Ontvang meer business advies

Indien u meer business advies en informatie wenst te ontvangen, schrijf u dan in op onze nieuwsbrief.

*
*
*
*
Hoeveel werknemers telt uw onderneming?
*

Gratis gids over de digitale hervorming van boekhouder

De toenemende digitalisering van bedrijven betreft de boekhouder. Hij ligt namelijk aan de basis van de ondernemingsstrategie. Ontdek wat er verandert.
Download uw gids

De software voor boekhouders en accountants

  • Verbeter de relatie en communicatie tussen de klant en de fiduciaire
  • Optimaliseer uw werk
Meer informatie

Sage © Sage Software 2015 . Alle Rechten Voorbehouden