Hoe uw fiduciaire efficiënt beheren?

Boekhouders saai? Integendeel!

10 oktober 2018

Boekhouders saai? Integendeel!

Wie aan een bepaald beroep denkt, associeert dit vaak meteen met bepaalde clichés, hoewel we goed genoeg beseffen dat die clichés meestal niet kloppen. Informatici zijn geeks, een bibliothecaris is een grijze muis, kelners zijn arrogant.

En accountants dan? Wel dat zijn mensen die een ganse dag stapels papier voor zich liggen hebben en die hun tijd besteden aan het vullen van kolommen met cijfers. Elke accountant zal u natuurlijk vertellen dat dit je reinste onzin is. Terecht natuurlijk, de boekhoudwereld evolueert voortdurend en accountants gaan daarin mee. De ontwikkeling van de technologie is de belangrijkste motor in die verandering, net als de stijgende verwachtingen van de klant.

De opkomst van de cloud en mobiele applicaties zijn maar twee voorbeelden die illustreren dat de manier waarop klanten werken grondig veranderd is. Millennials, die nu stilaan ook in de bedrijfswereld actief worden, leven al hun ganse bestaan met die technologie. Een vaststelling die elke accountant tot nadenken – en handelen – moet aanzetten.

In de afgelopen 50 jaar waren het de noden van de klanten die bepalend waren voor het succes van de boekhoudkantoren. In onze whitepaper hebben we het over hoe de moderne accountants zijn geëvolueerd tot een strategische partner van hun klanten. We lichten alvast een tipje van de sluier op hieronder.

Altijd en overal beschikbaar

Uit onze studie bleek dat klanten steeds meer van hun accountant verwachten dat ze altijd en overal beschikbaar zijn. Thuiswerken is voor millennials eerder vanzelfsprekend dan een uitzondering. Werken aan de livingtafel is voor hen even normaal als werken vanop kantoor. Dat hoeft ook niet te verwonderen. Met toepassingen als Skype en Slack kunt u chatten en communiceren waar en wanneer u dat wilt. Bovendien bestaan er toepassingen om volledig vanuit de cloud te kunnen werken. Zo staat u altijd in contact met uw klanten en beschikt u in realtime over de meest recente gegevens. Alles of bijna alles wat u nodig hebt, vindt u op uw tablet of smartphone.

U wordt een adviseur

Klanten dromen van een accountant die hun branche door en door kent. Dat lijkt ambitieus, maar het is zeker niet onmogelijk. Stel samen met uw klanten doelstellingen op en volg die nauwkeurig op. Opnieuw kunnen nieuwe technologieën u daarbij helpen. In heel wat cloudgebaseerde boekhoudtools kunt u bijvoorbeeld KPI’s definiëren. Zo volgt u de vooruitgang van uw klanten op de voet.

Daarnaast raden we sterk aan om voldoende tijd te spenderen aan het bestuderen van de sectoren waarin uw klanten actief zijn. Zo zult u beter in staat zijn om financiële gegevens te vergelijken met die van concurrenten, waardoor uw rol als klantenadviseur een boost krijgt.

Werk is ook fun

Bureaucratie en administratieve rompslomp? Jonge ondernemers hebben er een bloedhekel aan. Zij verwachten dat hun werk even leuk is als hun privéleven. Maak dan ook gebruik van nieuwe technologieën om uw klanten te ontlasten en het papierwerk tot een minimum te herleiden. Uw klanten zullen het ongetwijfeld waarderen.

Meer weten over de moderne accountant? Download dan nu onze whitepaper.
Ontvang meer business advies

Indien u meer business advies en informatie wenst te ontvangen, schrijf u dan in op onze nieuwsbrief.

*
*
*
*
Hoeveel werknemers telt uw onderneming?
*

Gratis gids over de digitale hervorming van boekhouder

De toenemende digitalisering van bedrijven betreft de boekhouder. Hij ligt namelijk aan de basis van de ondernemingsstrategie. Ontdek wat er verandert.
Download uw gids

De software voor boekhouders en accountants

  • Verbeter de relatie en communicatie tussen de klant en de fiduciaire
  • Optimaliseer uw werk
Meer informatie

Sage © Sage Software 2015 . Alle Rechten Voorbehouden