Hoe uw fiduciaire efficiënt beheren?

Zes tips om competitief te blijven als accountant

25 september 2018

Uit ons recent onderzoek waarin we 3.000 accountants wereldwijd ondervroegen bleek dat 67 procent van de accountants vindt dat er meer competitie is dan ooit in hun sector. Wat kunt u als accountant doen om het laken naar u toe te trekken? We geven u 6 tips die u zullen helpen om uw concurrenten een stapje voor te zijn.

1. Persoonlijk contact

Bedrijfsleiders zijn op zoek naar accountants die hen iets extra kunnen bieden. Ze zoeken iemand die hen echt kan helpen om problemen op te lossen, iemand die inzicht heeft in de financiële situatie en die hen ondersteunt bij het succesvol uitbouwen van hun bedrijf. Daarom is het belangrijk om een persoonlijke band te onderhouden met uw klanten. Uw klanten op elektronische manier op de hoogte houden is uiteraard een goed idee, maar vergeet niet dat het ook belangrijk is om af en toe persoonlijk af te spreken of even te bellen. Uw klanten zullen het appreciëren dat u tijd voor hen vrijmaakt.

2. Betrek uw klanten

Heeft u er al eens aan gedacht om een seminarie te organiseren voor klanten waarin u hen meer uitleg geeft over de nieuwste wetgeving of een spreker uitnodigt? Dit zorgt ongetwijfeld voor een sterkere relatie met uw klanten. Het toont namelijk aan dat u bereid bent om iets extra te doen voor uw klanten.

3. Vraag klanten om hun mening

Nodig enkele klanten uit en vraag hen wat ze vinden van uw dienstverlening. Wat loopt er goed volgens hen en hoe zou het nog beter kunnen? Op die manier krijgt u relevante feedback waarmee u meteen aan de slag kunt om uw dienstverlening verder te optimaliseren.

4. Breder dienstenaanbod

Wie competitief wil blijven moet zich ook verder specialiseren. Misschien kunt u wel iemand extra in dienst nemen die gespecialiseerd is in een bepaalde tak van accountancy of een bepaalde sector. U kunt uiteraard ook investeren in het trainen van een of meerdere werknemers. Door te investeren in het uitbreiden van uw dienstenaanbod of u te specialiseren in een bepaalde sector trekt u mogelijk ook nieuwe klanten aan.

5. Creëer waarde met data

Klanten betalen met plezier iets meer als ze het gevoel hebben dat ze daar iets voor terugkrijgen. Door de intrede van de cloud is het voor accountants eenvoudig om 24/7 zicht te hebben op de gegevens van hun klanten. Dat zorgt er onder meer voor dat accountants potentiële problemen van klanten kunnen spotten nog voor ze de kop opsteken.

6. Maak data toegankelijk

Als een klant u telefonisch contacteert, wat gebeurt er dan? Kan iedereen in uw kantoor die de telefoon opneemt deze klant dan verder helpen of moeten ze de telefoon doorschakelen naar de verantwoordelijke accountmanager? En wat gebeurt er dan als die persoon afwezig is? Door ervoor te zorgen dat elk van de medewerkers alle dossiers digitaal kan raadplegen, wordt de klant veel sneller geholpen. En dat is toch wat elke accountant wil, niet?Ontvang meer business advies

Indien u meer business advies en informatie wenst te ontvangen, schrijf u dan in op onze nieuwsbrief.

*
*
*
*
Hoeveel werknemers telt uw onderneming?
*

Gratis gids over de digitale hervorming van boekhouder

De toenemende digitalisering van bedrijven betreft de boekhouder. Hij ligt namelijk aan de basis van de ondernemingsstrategie. Ontdek wat er verandert.
Download uw gids

De software voor boekhouders en accountants

  • Verbeter de relatie en communicatie tussen de klant en de fiduciaire
  • Optimaliseer uw werk
Meer informatie

Sage © Sage Software 2015 . Alle Rechten Voorbehouden