Hoe uw fiduciaire efficiënt beheren?

5 Redenen waarom boekhouders en accountants nog een mooie toekomst voor zich hebben

09 februari 2016

Iedereen in het vakgebied is het er over eens, de cijferberoepen blijven constant evolueren en gaan een rooskleurige toekomst tegemoet. Boekhouders spelen tegenwoordig een cruciale rol in het financiële leven van een steeds veranderende zakenwereld. Hiertoe dienen zij zich steeds aan te passen aan continu evoluerende regels, wetgevingen en werkmethodes, waarbij ze toch alle domeinen van de boekhouding tot in de puntjes moeten blijven beheersen.

In dit artikel willen we u 5 redenen geven, die aantonen dat de cijferberoepen een mooie toekomst tegemoet gaan:

Permanente evolutie

Dankzij de hulp van de talloze softwarepakketten en de dematerialisering, geniet de boekhouder van een aanzienlijke tijdswinst in zijn beroep. Deze tijdswinst kan hij dan weer aan zijn klanten ten goede laten komen. Om een lang verhaal kort te maken, de boekhouder heeft alleen maar voordeel bij de elektronische evolutie in zijn beroep. Door de vooruitgang op informatiegebied, in het bijzonder de beheerspakketten, besteedt hij minder tijd aan tijdrovende en redundante taken (zoals het ingeven van facturen enz.) en kan hij zich meer toeleggen op een gepersonaliseerde dienstverlening aan zijn klant.

De boekhouder moet steeds alle veranderingen en evoluties in de sector op de voet volgen en zijn eigen werkmethode ontwikkelen om zowel aan de eisen van zijn eigen onderneming als die van zijn klanten te beantwoorden.

 

Onmisbaar voor een onderneming

De evolutie van de functie van een boekhouder richt zich meer en meer op de gepersonaliseerde begeleiding van zijn klanten. Hierdoor wordt de boekhouder een echte strategisch raadgever binnen zijn eigen onderneming enerzijds, en voor de klanten waarvan hij de boekhoudkundige dossiers beheert anderzijds.

De diverse beschikbare softwarepakketten zijn hierop toegespitst: ze laten de boekhouder toe om meer tijd aan zijn klanten te besteden waardoor hij bijvoorbeeld bijkomende analyses kan uitvoeren voor een nog meergepersonaliseerde dienstverlening aan elk van hen.

 

Communicatie & samenwerking

Communicatie staat centraal in het dagelijkse werk van de boekhouder. De interne communicatie binnen bedrijven neemt exponentieel toe: een vlotte en gestroomlijnde communicatie tussen de financiële afdeling en de andere afdelingen binnen een onderneming is van cruciaal belang.

De boekhouder werkt nauw samen met elk onderdeel van de bedrijfsstructuur, aangezien hij verantwoordelijk is voor het beheer van de rekeningen van de onderneming en, ruimer gezien, de financiële gezondheid van deze onderneming. Dit feit maakt de onderlinge uitwisseling van informatie tussen hem en de verschillende andere diensten onontbeerlijk.

 

Bloeiend domein

De boekhoudkundige sector is steeds op zoek naar nieuwe medewerkers en nieuwe talenten voor het uitvoeren van deze fascinerende functie. Met zoveel kansen op beroepsvlak en tal van doorgroeimogelijkheden, hebben de boekhouders en accountants nog mooie dagen in het vooruitzicht.

 

Brenger van veranderingen

De boekhouder ondergaat de veranderingen niet, hij begeleidt ze. Hij moet beschikken over een groot aanpassingsvermogen en alle nieuwe ontwikkelingen op de voet volgen. De boekhouder mag niet stagneren maar moet steeds evolueren… net zoals de huidige zakenwereld dit doet. Het is duidelijk dat het beroep van boekhouder of accountant in de toekomst een belangrijke rol zal blijven spelen, een rol die nooit zal stoppen met zich te ontwikkelen, zich te vernieuwen en zich aan te passen.

Samengevat, de noodzakelijk competenties van een boekhouder beperken zich niet tot het beheren van de cijfers. Een goede boekhouder moet buitengewoon communicatief zijn en een luisterend oor hebben voor de noden van zijn klanten. Hij moet beschikken over een enorm aanpassingsvermogen en alle evoluties en veranderingen in de sector op de voet volgen.


Ontvang meer business advies

Indien u meer business advies en informatie wenst te ontvangen, schrijf u dan in op onze nieuwsbrief.

*
*
*
*
Hoeveel werknemers telt uw onderneming?
*

Gratis gids over de digitale hervorming van boekhouder

De toenemende digitalisering van bedrijven betreft de boekhouder. Hij ligt namelijk aan de basis van de ondernemingsstrategie. Ontdek wat er verandert.
Download uw gids

De software voor boekhouders en accountants

  • Verbeter de relatie en communicatie tussen de klant en de fiduciaire
  • Optimaliseer uw werk
Meer informatie

Sage © Sage Software 2015 . Alle Rechten Voorbehouden