Hoe uw fiduciaire efficiënt beheren?

Wat heb je nodig als online boekhouder?

26 maart 2018

Online boekhouden werd de voorbije jaren steeds populairder. Dat is niet zo vreemd, want via de cloud kunnen accountants flexibel en vanop afstand werken. Daarom kiezen steeds meer boekhouders ervoor om hoofdzakelijk online te werken. Maar wat heb je daarvoor nodig en waar moet een online boekhouder op letten? We geven enkele tips.

Communiceer duidelijk en gebruik de juiste software

Wanneer een boekhouder ter plaatse werkt bij de klant, is het niet moeilijk om even iets te vragen. Werk je online, dan moet je op een digitale manier gaan communiceren. Instant messaging apps zoals Facebook Messenger of Whatsapp kunnen daarbij helpen.

Helder communiceren is dus cruciaal, maar daarnaast kies je ook best voor boekhoudsoftware die toelaat om alles vanop afstand in goede banen te leiden. Aangezien je als online boekhouder niet fysiek aanwezig bent bij de klant, is het minder evident om de klant te laten inzien dat je wel degelijk een toegevoegde waarde levert. Je moet als online accountant dus de focus leggen op het eindresultaat dat je kan leveren, eerder dan de tijd die je spendeert bij de klant. Als die kwaliteit uitmuntend is, dan zullen klanten ongetwijfeld inzien dat een online boekhouder wel degelijk een toegevoegde waarde kan leveren.

Toon klanten dat je hen extra inzicht kunt bieden in de boekhouding

Veel bedrijven hebben vaak een boekhouder binnen het team om de dagelijkse taken te vervullen, het einde van de maand voor te bereiden, de jaarafsluiting te coördineren, enzovoort. Met een online boekhouder zijn er heel wat nieuwe mogelijkheden.

Een in-house boekhouder is namelijk vaak zeer druk bezig met het uitvoeren van zijn of haar dagelijkse taken. Soms staan ze net iets te dicht bij het bedrijf om het overzicht te kunnen bewaren. Door beroep te doen op de diensten van een online boekhouder krijgt een bedrijf misschien wel dat extra tikkeltje overzicht van iemand die iets verder van het bedrijf af staat. De wisselwerking tussen de in-house boekhouder en de online boekhouder kan een positieve impact hebben op de langetermijnvisie van het bedrijf. Speel dit argument als online boekhouder dan ook zeker uit.

Zet je toegevoegde waarde in de verf

Als online boekhouder kan je vrij flexibel zijn wat betreft prijs- en dienstenmodellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om maandelijks een bedrag aan te rekenen dat varieert naargelang de vraag van de klant of je kunt ervoor kiezen een all-informule aan te bieden aan een vast bedrag per maand.

Welke prijsformule of welke diensten je ook wilt aanbieden, het belangrijkste is om je klanten te overtuigen van je toegevoegde waarde. Wat weerhoudt een klant er anders van om beroep te doen op de diensten van de boekhouder om de hoek? Als klanten niet genoeg beseffen wat ze terugkrijgen voor hun geld, dan kom je in de problemen. Zet daarom altijd in de verf waarom klanten voor jou moeten kiezen en bied hen waar voor hun geld.


Ontvang meer business advies

Indien u meer business advies en informatie wenst te ontvangen, schrijf u dan in op onze nieuwsbrief.

*
*
*
*
Hoeveel werknemers telt uw onderneming?
*

Gratis gids over de digitale hervorming van boekhouder

De toenemende digitalisering van bedrijven betreft de boekhouder. Hij ligt namelijk aan de basis van de ondernemingsstrategie. Ontdek wat er verandert.
Download uw gids

De software voor boekhouders en accountants

  • Verbeter de relatie en communicatie tussen de klant en de fiduciaire
  • Optimaliseer uw werk
Meer informatie

Sage © Sage Software 2015 . Alle Rechten Voorbehouden