coworking, kantoren, huren, werkplek, werken Coworking zorgt voor een efficiënte werkplek | Sage Belux
Hoe start u een eigen onderneming op?

Coworking: de oplossing bij de hand

17 mei 2017

Bent u zelfstandig en heeft u er genoeg van om tussen vier muren te werken met uw computer als enige gesprekspartner? Coworking kan de oplossing zijn om in een sociale omgeving efficiënt te werken, uw persoonlijke en professionele tijd beter van elkaar te scheiden, zonder extra veel kosten. Deze oplossing, die meer en meer freelancers en start-ups naar de steden doet trekken, is ook interessant voor kmo's. Ontdek waarom u voor coworking moet kiezen en aan welke prijs.

 

Behoud uw vrijheid

Een overeenkomst van variabele duur maakt het huren van een coworkingplek minder bindend dan de traditionele huurovereenkomst van lange duur. Bovendien verdwijnen uw logistieke en administratieve taken. Uw werkruimte wordt ingericht volgens uw wensen wat telefonie en informatica betreft. De uitbater van de coworkingplek neemt alles van u over.

 

Efficiënter en professioneler werken

Uw zakelijk adres, een vergaderzaal… met een coworkingplek komt u in een professionele omgeving terecht waar u op een aangepaste manier klanten en leveranciers kan ontvangen. Uitstel van taken en productiviteitsverlies wegens uw dagelijkse administratie behoren ook tot het verleden. In vergelijking met thuiswerken bent u in een coworkingbureau veel professioneler aan de slag.

 

Kostenbesparend

Coworkingplekken zijn duurder in huur dan naakte kantoren, omdat ze allerlei diensten en kosten op zich nemen. Meubilair, computerapparatuur en telefonie, belastingen en huurlasten, borg, facturen voor water en elektriciteit... Vanuit een louter financieel standpunt is het all-in aanbod van coworkingplekken meestal interessanter.

 

Hoeveel kost het?

Copass, het grootste wereldwijde netwerk voor coworking, biedt werkplekken aan in meer dan 300 steden en 75 landen, waaronder België, op dagbasis of voor onbepaalde duur. Voor 299 euro per maand heeft u onbeperkte toegang tot alle coworkingplekken van Copass. Voor tien dagen per maand betaalt u 199 euro en voor drie dagen per maand 49 euro. Vergelijk deze aantrekkelijke tarieven eens met uw printkosten, want printen is bij Copass meestal inbegrepen.

Coworking lijkt de ideale oplossing te zijn voor zelfstandigen of kleine start-ups, dankzij de flexibiliteit en de kostenoptimalisatie. Voor de meer gevestigde kmo's, stabiel of groeiend, lijken gepersonaliseerde, toegewezen werkplekken de betere oplossing.


Ontvang meer business advies

Indien u meer business advies en informatie wenst te ontvangen, schrijf u dan in op onze nieuwsbrief.

*
*
*
*
Hoeveel werknemers telt uw onderneming?
*

Gratis gids voor het overwinnen van uw angst bij het opstarten van een eigen onderneming

Bent u bang om uw eigen onderneming op te starten? Overwin uw angst dankzij onze tips en zet de volgende stap.
Download uw gids

Complete pakketten om uw bedrijfsactiviteit in goede banen te leiden

Krachtiger, flexibeler en gebruiksvriendelijker dan een klassiek ERP-pakket, zullen onze Business Management Solutions al uw processen stroomlijnen en uw efficiëntie verhogen.
  • Van de boekhouding tot het commercieel beheer, zonder natuurlijk het beheer van de productie en de klantenrelaties te vergeten
  • Moduleerbare en aan uw reële behoeftes aanpasbare pakketten
  • Analytische hulpmiddelen om de evolutie van uw onderneming op te volgen
Meer informatie
Sage © Sage Software 2015 . Alle Rechten Voorbehouden